Rămâne Petrolul fără niciun străin? Și Lumu a plecat. Tamuz este accidentat și aproape de reziliere

Dragos Trestioreanu -

Rămâne Petrolul fără niciun străin? Și Lumu a plecat. Tamuz este accidentat și aproape de reziliere

Pentru ediția în curs a campionatului Ligii a II-a de fotbal, conducătorii și antrenorii Petrolului au optat, pe rând, pentru cinci fotbaliști străini, însă pe doi dintre ei nu au mai apucat să-i trimită pe gazon, deși au fost ceva timp în pregătirile de vară. În schimb, ceilalți trei au debutat, însă doar unul singur a bifat ceva mai multe minute pe gazon, sub comanda lui Leo Grozavu, antrenorul principal demis la mijlocul turului.

În ordine cronologică, Petrolul a beneficiat în perioada de pregătire dintre sezoane de serviciile unui brazilian, Jean Theodoro Sobrinho, și a unui spaniol, Noe Acosta. Nici unul, nici altul nu au mai apucat să joace în echipamentul galben-albastru, deși își puseseră apostila pe câte un contract cu clubul găzarilor. Sobrinho a fost depistat, la MEDIURG, cu unele probleme cardiace, primind astfel recomandarea de a merge la București, la Institutul C.C. Iliescu, de la Fundeni, acolo unde i-a fost respinsă recomandarea de a putea primi avizul Centrului Național de Medicină Sportivă. Drept urmare, nu a avut ce face și a acceptat rezilierea, întorcându-se acasă și jucând acum într-un eșalon inferior, mai mult ca sigur pe propria semnătură, dacă și în țara de baștină o fi aceeași rigoare, din punct de vedere medical, pentru sportivi. Acuzând câteva accidentări de ordin muscular, Acosta a cerut ruperea angajamentului și dus a fost. În schimb, albanezo-germanul Mërgim Neziri, și el trecut pe la FC Botoșani, ca și Sobrinho și staff-ul tehnic din acel moment, Leo Grozavu, Mugurel Cornățeanu și Ovidiu Chiribici, a depășit perioada de pregătire, a fost și în cantonamentul din Slovenia, a apărut și în campionat, însă a prins un singur meci ca titular, fiind integralist. În rest, a fost vorba despre apariții sporadice și scurte, ca număr de minute. Astfel încât, și el a cerut rezilierea angajamentului, la un moment dat.

După începutul campionatului, a venit și presupusa lovitură de imagine odată cu aducerea lui Toto Tamuz și, apoi, a olandezului Jeroen Lumu, cel cu un CV excelent pentru eșalonul secund românesc, pentru care a și fost preferat, cu siguranță, în dauna francezului Gil Lawson, ajuns în eșaloanele inferioare din Anglia. Tamuz și Lumu au debutat la Petrolul, deși primul nu reușea mai deloc să dea jos din surplusul de țesut adipos avut la sosire, fiind astfel afectat la pregătire de dese probleme musculare. Unele firești într-un proces de slăbire forțată pe termen scurt, cum a fost obligat pentru a reveni pe teren. În schimb, batavul a făcut o impresie frumoasă, a și marcat, a dat și pase de gol, devenind astfel un fotbalist simpatizat de suporteri. Cu precădere după demiterea lui Grozavu și înlocuirea acestuia cu Octavian Grigore, Jeroen Lumu a început să joace tot mai puțin și a avut evoluții în scădere de ritm. Neoficial, s-a aflat că problemele din viața extrasportivă l-au afectat și în România! Au fost probleme grave asupra cărora voi reveni, și ca o explicație pentru cei care se întreabă de ce nu mai este folosit Jeroen Lumu. Nici nu mai putea fi, deoarece a cerut rezilierea și a părăsit, de o săptămână, Ploieștiul și țara noastră. De trei săptămâni lipsește și Toto Tamuz de la antrenamente, retras la apartamentul din apropierea Bucureștiului, acolo unde locuiește de pe vremea primului său „mandat” la Petrolul. La fostul Petrolul, de fapt. Toto are clauză în contract că, dacă nu reușește să devină titular până la pauza de iarnă, atunci – automat – i se va rupe contractul cu trupa „lupilor”. Ceea ce se va și întâmpla mai mult ca sigur, perioadele lungi de stat pe tușă ale lui înmulțindu-se, din păcate.

În altă ordine de idei, de-abia revenit după o lună și jumătate de recuperare, după o intervenție chirurgicală, Sebastian Ghinga, al doilea căpitan al Petrolului, este incert pentru meciul de duminică, 9 decembrie 2018, ora 12.00, cu CS Balotești. Cel pentru care s-a făcut rocada de vineri, ora 17.30, cu FC Argeș Pitești – Pandurii Târgu Jiu, mutat înaintea week-end-ului, deoarece, în Trivale, va juca FCSB! Din fericire, în afara lui Marius Chindriș și Sergiu Arnăutu, care și-au ispășit, la Ghermănești, la partida cu Sportul Snagov, etapa de suspendare, pentru cumul de cartonașe, va mai reveni pe teren și Cătălin Ștefănescu, și el absent în Ilfov din cauza unor probleme musculare. Dar a fost prezent la meci, ca și coechipierul golgheter din atac, pentru a-și susține colegii de echipă. Cel puțin, acestea sunt datele cu patru zile înaintea ultimului meci oficial din acest an al „galben-albaștrilor”. 

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)