Mai bine la Liga a III-a, decât cu juniorii! Sory Ibrahim Diarra a fost trimis să se antreneze aproape două săptămâni cu echipa CS Blejoi!

Dragos Trestioreanu -

Mai bine la Liga a III-a, decât cu juniorii! Sory Ibrahim Diarra a fost trimis să se antreneze aproape două săptămâni cu echipa CS Blejoi!

Rămas în România, în vreme ce coehipierii lui de la FC Petrolul Ploiești, liderul ierarhiei campionatului Ligii a II-a de fotbal, se află la Lara, în Turcia, pentru cantonamentul de iarnă, golgheterul „lupilor”, malianul Sory Ibrahim Diarra, a fost direcționat de conducere și staff-ul tehnic către o echipă prahoveană din Liga a III-a, CS Blejoi. Una la care urmează a se antrena, timp de aproape două săptămâni, sub conducerea antrenorului principal Răzvan Vlad, alături de fostul „lup” Cosmin Lambru și colegii acestuia. De altfel, de luni, 31 ianuarie 2022, Diarra a și intrat în programul de la sală și va ieși și pe teren, foarte curând, împreună cu noii săi „coechipieri”! S-a preferat această variantă pentru a se lucra cu jucători seniori, ci nu cu juniorii din clubul găzarilor, din cauza nivelului valoric diferit. În plus, la CS Blejoi au fost împrumutați pentru un sezon mai mulți tineri „underi” ai găzarilor.

Cu siguranță, s-a mai decis ca africanul să se antreneze cu o echipă de seniori și pentru că la Blejoi există și o suprafață cu iarbă care se prezintă bine în aceste zile reci de iarnă. Iar asta s-a observat vineri, 28 ianuarie, pe parcursul meciului amical dintre FC Petrolul și Unirea Slobozia, parteneră de întrecere din același eșalon. Testul găzduit în comuna aflată la nici 10 kilometri de Ploiești. Sory Diarra va participa, deci, la antrenamentele blejoienilor, dar nu și la meciurile amicale ale acestora, evitându-se astfel o eventuală accidentare nedorită a lui.

Reamintesc că omul de gol numărul unu al Petrolului nu și-a putut preschimba în timp util pașaportul, atunci când a fost acasă, în Mali, în vacanța de iarnă. Iar cum în Turcia nu se poate intra – neacordându-se viză – dacă documentul respectiv urmează să expire într-un termen destul de apropiat de momentul solicitării, a fost obligat să rămână în România. Cazul lui Diarra nu este nici primul și poate că nu va fi nici ultimul de acest gen cu privire la fotbaliștii străini de la noi.

Foto: www.fcpetrolul.ro