Raport de activitate al Poliţiei Locale Ploieşti

Redactia -

În timpul activităților de patrulare și asigurare a unui climat de ordine și liniște publică desfășurate în cursul lunii noiembrie 2013, Poliția Locală Ploiești și-a intensificat acțiunile de supraveghere în zona Gării de Sud, precum și în Cartierul Bariera București.

Ca urmare a activităților de monitorizare, dar și în urma sesizărilor primite din partea cetățenilor, au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.320 lei. Astfel, au fost depistate cu preponderență fapte precum tulburarea liniștii și ordinii publice, consum de alcool pe domeniul public, abandonarea gunoiului în spații neamenajate și circulația cu atelajele hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate. De asemenea, s-au întreprins măsuri de sancționare și îndepărtare din zona stației sud Coreco a persoanelor care apelau în mod repetat la mila publică sau ocupau nejustificat băncile cu bagaje voluminoase.

Totodată, în colaborare cu lucrătorii Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, polițiștii locali au acționat pentru depistarea persoanelor care colectează peturi din zonele platformelor gospodărești, soldându-se cu confiscarea a 45 de saci din rafie încărcați cu deșeuri reciclabile.

Polițiștii locali au însoțit echipele aparținând Adăpostului de câini de la Bucov și au asigurat măsuri de ordine publică în timpul ridicării a 53 de câini fără stăpân de pe domeniul public.

În vederea salubrizării terenului situat pe străzile Tânărul Muncitor cu Târgului, polițiștii locali au sesizat operatorul de salubritate care a ridicat deșeurilor menajere, ce au fost transportate la rampa de gunoi.