Rareş Enescu, urmărit penal pentru conflict de interese

Mihai Ciobanu -

Rareş Enescu, urmărit penal pentru conflict de interese

Comunicat de presă

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

În cadrul cercetărilor ce se efectuează la această unitate de parchet în dosarul penal nr.280/P/2015, faţă de inculpatul ENESCU RAREŞ-DAN, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova, s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese prev. de art.301 Cod penal, constând în aceea că, în perioada 2012-2015, în condiţiile în care acesta era angajat cu contract de muncă atât la Parcul Industrial Ploieşti S.A. cât şi la Primăria Com. Podenii Noi jud.Prahova, a participat la şedinţele Consiliului Judeţean Prahova unde, prin votul exercitat, a contribuit la luarea unor decizii prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cele două entităţi juridice la care era angajat şi din partea cărora beneficiază şi în prezent de foloase.

La data de 04.06.2015, faţă de acesta s-a pus în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese prev. de art.301 Cod penal.

Urmare a măsurii preventive dispuse în cauză, inculpatului Enescu Rareş-Dan i s-a interzis exercitarea funcţiei de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Prahova.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.