Răspândirea infecţiei cu Covid19 la nivelul judeţului Prahova- 2 mai

Daniel Dimache -

Răspândirea infecţiei cu Covid19 la nivelul judeţului Prahova- 2 mai

La nivelul județului Prahova, în data de 02 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 118persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea,treiau intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 22 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 226 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, 72 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu infecţia Covid19. Dintre aceştia, 36 au fost declarați vindecați și externați.

 

Echipele mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au continuatseria de controale care au ca scop combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

Astfel, pe parcursul zilei de 01 mai 2020, au fost controlați 16 agenți economici, au fost verificatepeste 1700 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse prin Ordonanțele militare, iar peste  1100 de autoturisme au fost oprite în trafic de către oamenii legii.

În urma acestor acțiuni, au fost deschisepatru dosare de cercetare penală pentru șapte persoane. În toate acestea se fac anchete pentru fals sub semnătură privată și uz de fals. Mai precis, este vorba despre adeverințe de angajat pe care cei în cauză le-au prezentat polițiștilor și care, în urma interogării aplicației REGES, s-au dovedit a conține date nereale.

Lucrătorii MAI au aplicat, pe parcursul zilei de 1 mai, 311 sancțiuni contravenționale în valoare totală deaproape 480.000 lei. Dintre acestea, una a fost pentru fapte de natură economică, 37 pentru contravenții în context, iar 273 pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Suplimentar, față de cele menționate mai sus, șiefectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova au aplicat, în data de 01 mai 2020, 25 de sancțiuni contravenționale,în valoare de 46900 lei,în baza prevederilor OUG nr. 1/1999, precum și 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 700 lei,în baza prevederilor Legii nr. 61/1991

 

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA