Răspunsul de după penalizări”: handbalistele de la CSM Ploiești au învins Craiova, revanșă pentru… fotbaliștii de la Petrolul!

Dragos Trestioreanu -

Duminica trecută, fotbaliștii de la Petrolul s-au deplasat la Craiova, acolo unde au fost învinși de echipa locală, CS Universitatea, în etapa a XXIV-a a sezonului regular al campionatului Ligii 1 Orange, scor: 0-2. Marți, 16 februarie 2016, în urma raportului staff-ului tehnic al formației de handbal feminin CSM Ploiești, Comisia de sport a clubului a decis penalizarea tuturor jucătoarelor din lot cu procente diferite din salariul pe luna februarie, taxându-le eșecurile consecutive din duelurile cu Corona Brașov, de pe teren propriu, și HCM Roman, din deplasare. Sâmbătă, 20 februarie, la doar patru zile după ce Mihaela Tivadar și coechipierele sale au luat notă de amenzile dictate, ele au avut o reacție cu adevărat de profesioniste, adjudecându-și confruntarea cu SCM Craiova, trupă aflată la doar un punct în spatele lor, în clasamentul la zi. CSM Ploiești și-a consolidat astfel poziția a VI-a din ierarhia Ligii Naționale și speră să fi întrerupt, cu acest prilej, nu numai seria insucceselor, ci să fi dat și startul alteia, ce le va duce pe un loc de cupe europene.

După o primă repriză în care jucătoarele lui Neven Hrupec și Daniel Gheorghe s-au desprins, în ultimele minute, la trei puncte diferență, 14-11, a urmat o a doua în care gazdele au fost în control, chiar dacă adversarele au mai dat ceva emoții, atunci când au redus ecartul, dar numai până la maximum două goluri. Pe finalul jocului, CSM-ul a mărit iar strocul, ca și la sfârșitul primului mitan, și a încheiat jocul cu o încă lungime în plus față de cea dintâi repriză, un parțial de 15-14 pentru un scor general de 29-25, care scutește de alte comentarii.

Interesant este că, la prezentarea lor în fața suporterilor, prezenți în număr de aproximativ 1.000 la sala Olimpia, Tivadar și compania s-au afișat cu tricouri albe – peste cele de joc – având inscripționat sloganul: „ECHIPĂ 100%”. Și, ulterior, au dovedit-o și practic, pe parchetul „Olimpiei”! Din păcate, efectivul a fost văduvit, de-acum, de prezența Ivanei Bozovic, care a suferit o accidentare ce pare foarte serioasă, diagnosticul final urmând a fi stabilit luni, după analizarea radiografiei magneto-nucleare, pe care handbalista muntenegreancă a și făcut-o, deja. Coechipierele Ivanei, cea care s-a accidentat la un antrenament de pe parcursul săptămânii în curs, au ținut să-i transmită suportul lor, pe spatele tricourile albe scriindu-se: „IVO 4”. Mesaj ce a impresionat-o mult pe jucătoarea din străinătate.

Principalele marcatoare ale gazdelor, din partida cu oltencele antrenate de Simona Gogârlă, au fost Irina Burtea-Șuțka și Ramona Farcău, cu câte 6 goluri, doar sârboaica din tabăra adversă, Jelena Zivkovic II, reușind să le „copieze”, dar punctat de două ori din aruncare de la „7 metri”. Celelalte reușite ale CSM-ului au purtat semnătura Mihaelei Tivadar (5; 1 din „7 metri”), Marinei Dmitrovic (4), Allei Șeiko (3), Ștefaniei Florea (2), Andreei Chiricuță (2; ambele din „7 metri”) și Dacianei Curtean Balaban (1). De remarcat că sora (foto, la minge; www.csmploiesti.ro) fotbalistului lui ACS Poli Timișoara, Alexandru Curtean, a reușit să marcheze din nou după o aruncare ceva mai rar încercată în handbalul feminin, de la șold, devenită însă aproape o obișnuință pentru cerebrala handbalistă născută în Sibiu. La acest meci, s-a remarcat și portărița Elena Șerban, cu șase intervenții fericite, una chiar la o aruncare de la „7 metri”. Din lotul de 16 jucătoare a făcut parte și Ionela Dinu, revenită și ea după o accidentare serioasă, așa cum au avut, în sezonul trecut, Balaban și Șeiko. Cele care s-au recuperat pe deplin și au adus, odată cu întoarcerea pe parchet, un plus clar echipei lor. Viitorul duel al CSM-ului se va consemna vineri, 26 februarie, de la ora 17.00, atunci când va primi replica Universității Alexandrion Cluj-Napoca și se spera la legarea a două victorii.

Directorul executiv al clubului sportiv al municpalității, Cezar Stoichiciu, cel care a dovedit mână forte în laurea măsurilor pentru depășirea scurtei crize de la echipa de handbal feminină, a declarat pentru www.csmploiesti.ro„aceasta este echipa pe care ploieştenii vor să o vadă jucând, nu cea din partidele cu Slobozia sau Corona Braşov. Fetele au arătat determinare, au fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului şi au muncit pentru o victorie care ne permite din nou să ne gândim la cupele europene. Sper să continue la fel, iar vineri, cu Clujul, să câştige şi să-i bucure din nou pe suporteri”.