Razie a Poliţiei Rutiere în Ploieşti. Zeci de sancţiuni contravenţionale aplicate

Redactia -

Razie a Poliţiei Rutiere în Ploieşti. Zeci de sancţiuni contravenţionale aplicate

În cursul nopții trecute, în intervalul orar 22.00-01.00, polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, dar și pentru combaterea regimului legal de viteză.

Acțiunea s-a desfășurat pe mai multe artere din cadrul municipiului Ploiești, în vederea asigurării unui climat de siguranță rutieră.

Astfel, în cadrul activităților au fost controlate peste 100 de autovehicule și au fost efectuate peste 50 de testări cu aparatul etilotest, dar și 5 testări cu aparatul DrugTest.

Au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 19.000 de lei.

În cazul a 8 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat și o infracțiune la regimul rutier.

 

Exemplu:

 

În jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în acțiune în zona Sălii Sporturilor din municipiul Ploiești, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din orașul Mizil.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanța Cannabis.

Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea un vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, informează Poliţia Rutieră.

 

Vă recomandăm să adoptați o manieră prudentă de conducere, să respectați regulile și indicațiile polițiștilor rutieri, iar dacă ați consumat băuturi alcoolice, nu vă urcați la volan. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, dacă îmbibația alcoolică este de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De altfel, cu aceeași pedeapsă se sancționează șoferii care conduc sub influența substanțelor psihoactive, transmit poliţiştii.