Razie cu 150 de poliţişti la Hale

Mihai Ciobanu -

Razie cu 150 de poliţişti la Hale

În această dimineaţă, peste 150 de poliţişti prahoveni organizează o razie în zona centrală a municipiului Ploiești, pentru prevenirea și combaterea activităților de comerț ilicite, a infracționalității stradale și a actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice.

La data de 30 octombrie a.c., 156 de poliţişti din structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, desfășoară o razie în zona Halelor Centrale din municipiul Ploiești, cu precădere în piața agroalimentară.

Polițiștii vor acționa pentru depistarea persoanelor și agenților economici care desfășoară activități de comerț cu produse pentru care nu dețin documente de proveniență și care nu înregistrează veniturile realizate în documentele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor.

În scopul asigurării unui mediu comercial corect vor fi desfășurate activități pentru identificarea comercianților care nu dețin autorizațiile necesare, a celor care înșeală cumpărătorii prin folosirea unor cântare neverificate metrologic sau care sunt verificate și ulterior alterate, precum și a celor care efectuează achiziții intracomunitare pe care nu le declară organelor fiscale.

Totodată, polițiștii vor acționa și pentru depistarea persoanelor urmărite sau care sunt bănuite de comiterea unor infracțiuni de natură judiciară, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale sau de tulburare a ordinii și liniștii publice.

La activitate participă și 35 de jandarmi.