Razie de amploare a poliţiştilor în mai multe localităţi din judeţ

Redactia -

Razie de amploare a poliţiştilor în mai multe localităţi din judeţ

În dimineața zilei de 12 octombrie a.c., polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Cocorăștii Colț au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară în comunele Gorgota, Tinosu și Poenarii Burchii, în vederea documentării activității infracționale a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

3 bărbați cu vârstele de 26, 30 și respectiv 34 de ani au fost conduși la sediul unității, în vederea audierii.

Din cercetări, a reieșit faptul că la data de 18 septembrie a.c., dar și pe 6 octombrie a.c., cei trei bărbați ar fi sustras un moped și o baterie pentru panouri solare, din locuințele a două persoane vătămate.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Totodată, în cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând astfel peste 50 de autovehicule, fiind legitimate și 60 de persoane.

În cadrul activităților, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 5.100 de lei.

Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.

În cadrul acțiunii, au mai participat polițiști din cadrul Secțiilor Rurale Blejoi, Puchenii Mari și Valea Călugărească, dar și polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești.

În baza probatoriului administrat față de cei trei bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

La aceeași dată, 12 octombrie a.c., bărbatul de 26 de ani din comuna Gorgota a fost prezentat Judecătorului de Drepturi și Libertăți, ocazie cu care s-a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, ceilalți doi bărbați vor fi prezentați în cursul zilei de azi unității de parchet competente pentru luarea altor măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.