Razie de amploare în comuna Cerașu

Redactia -

Razie de amploare în comuna Cerașu

 Miercuri dimineață, începând cu ora 6, a fost organizată o acțiune cu forțe mărite în comuna Cerașu, satul Slon, în scopul prevenirii și combaterii delictelor silvice. Au participat polițiști din cadrul Poliției Orașului Vălenii de Munte și al Secției Rurale nr. 11 Drajna precum și 4 pădurari din cadrul Ocolului Silvic din localitate.

Au fost puse în executare patru mandate de percheziții domiciliare, în urma cărora a fost identificată cantitatea de 2,23 m.c material lemnos specia rășinoase și foioase, precum și 67.900 bețe folosite la confecționarea de coroane de flori, iar 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, în baza mandatelor de aducere emise în cauză.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și lăsată în custodie Ocolului Silvic Vălenii de Munte. De asemenea, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente de proveniență a materialului lemnos, avize, facturi fiscale și două ștampile.

Din cercetări s-a stabilit că, în seara zilei de 01.09.2017, doi bărbați din localitate (de 18, respectiv 63 de ani) s-ar fi deplasat în pădurea Ocolului Silvic Vălenii de Munte, situată pe raza comunei Cerașu, de unde ar fi tăiat arbori fără drept din specia rășinoase, pe care i-ar fi sustras, valorificându-i ulterior către un localnic, în vederea transformării acestuia în produs finit, respectiv ‘bețișoare pentru coroane’.

În continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori din fondul forestier național.