Razie în centre comerciale din Ploieşti. Ce-au găsit poliţiştii

Redactia -

Razie în centre comerciale din Ploieşti. Ce-au găsit poliţiştii

 Miercuri, 22 februarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit în mai multe zone comerciale din Ploiești. Au fost aplicate sancțiuni de aproximativ 50.000 de lei. La societățile dintr-un complex comercial, au fost întocmite 9 dosare penale.

 

La data de 22 februarie a.c., Poliția Municipiului Ploiești, împreună cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din I.J.P. Prahova, a acționat în 3 zone comerciale din localitate, pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comercial și fiscal.

La acțiuni au participat 67 de polițiști, sprijiniți de 24 de jandarmi și doi reprezentanți ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova.

În total, au fost verificate 42 de societăți comerciale, au fost legitimate 223 de persoane și controlate 74 de autovehicule.

Pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Au fost ridicate mărfuri în valoare de 10.800 de lei.

De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni, pentru care polițiștii au întocmit acte premergătoare urmăririi penale.

Astfel, Secția nr. 2 Ploiești, cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din I.J.P. Prahova, au desfășurat o acțiune de verificare a societăților din cadrul unui complex comercial situat pe Șoseaua Vestului.

Pentru neregulile depistate la cei 26 de comercianți controlați, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni, în valoare totală de peste 40.000 de lei.

De asemenea, la 9 dintre societățile verificate, polițiștii au descoperit produse care erau inscripționate cu mărci protejate, fără a deține certificat de conformitate în acest sens, conform legii. În fiecare dintre aceste situații, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, iar marfa respectivă, în valoare de 3.682 de lei, a fost ridicată în vederea cercetărilor.

          O echipă de polițiști de investigare a criminalității economice a depistat, la o societate din același complex comercial, articole vestimentare în valoare de 4.720 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, marfa în cauză fiind confiscată.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii de ordine publică au sancționat, cu amendă de 3.000 de lei, firma care asigură serviciile de securitate în cadrul complexului comercial, pentru faptul că nu au fost respectate prevederile legale privind implementarea măsurilor stabilite în analiza de risc la securitatea fizică.

De asemenea, tot miercuri, 22 februarie, polițiștii Secției nr. 1 și Secției nr. 3 au desfășurat acțiuni similare în zona Halelor Centrale, respectiv în zona Pieței Aurora Vest.

Și aici, polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.110 lei și au confiscat mărfuri în valoare de 1.800 de lei.O echipă a Secției nr. 3 Ploiești a depistat, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, mai multe articole vestimentare expuse la vânzare, inscripționate cu numele unor mărci protejate, fără deține autorizările impuse de lege pentru acest fapt.

În cauză, a fost deschis dosar penal, bunurile respective fiind ridicate pentru cercetări.