Razie în zona Halelor Centrale din Ploieşti

Redactia -

Razie în zona Halelor Centrale din Ploieşti

Ieri, 6 iulie a.c., în intervalele orare 11.00-13.00 și 14.30-16.30, polițiștii din cadrul Secțiilor nr.1 si nr.4 de poliție Ploiești au organizat și desfășurat două acțiuni cu forțe mărite în zona Halelor Centrale Ploiești și în zona Piața 1 Decembrie 1918 având ca scop descurajarea elementelor infracționale, combaterea fenomenelor cu impact stradal și totodată asigurarea vizibilității elementului polițienesc în zonele cu risc criminogen.

În cadrul acțiunilor au participat polițiști de ordine publică, investigații criminale, proximitate, rutieră, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 140 de persoane, 35 de autovehicule au fost verificate și 15 societăți comerciale au fost controlate.

Totodată, au fost efectuate 14 controale corporale sumare, 4 controale ale bagajelor și au fost verificați doi deținători de arme letale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, 7 dintre acestea conform Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și trei la regimul rutier.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 2.500 de lei.

Astfel de acțiuni care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare.

 

Exemplu: În cadrul acțiunii desfășurată de Secția nr.1 de Poliție Ploiești, polițiștii au identificat și depistat, un bărbat în vârstă de 72 de ani, într-un parc din municipiu, având asupra sa un obiect tăietor-înțepător.

Bunul în cauză a fost ridicat iar bărbatul a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii, cercetările fiind continuate în cadrul unul dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase.