Razvan Burleanu nu a uitat de Ploiești! Și arena Ilie Oană va fi gazdă în preliminariile EURO 2016

Redactia -

Razvan Burleanu nu a uitat de Ploiești! Și arena Ilie Oană va fi gazdă în preliminariile EURO 2016

Dacă, până în acest an, au tot fost discuții pentru ca arena Ilie Oană (foto; www.gsp.ro), din Ploiești, una dintre cele mai moderne din România, să găzduiască partide internaționale de fotbal ale echipei naționale, de fiecare dată a intervenit câte ceva, iar ideea nu a mai fost pusă în practică. De data aceasta, FRF a anunțat oficial, pe propriul site, că a fost inclusă, alături de „Arena Națională” și „Cluj Arena”, printre stadioanele ce vor găzdui meciuri ale tricolorilor din preliminariile Campionatului European, competiție care va avea turneul final în 2016. Franța a fost gazdă aleasă de UEFA, pe 28 mai 2010), în perioada 10 iunie – 10 iulie urmând a se combate la Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nice, Paris, St.Etienne și Toulouse. Va fi vorba despre a 15-a ediție „EURO”, iar la preliminarii au fost înscrise toate primele reprezentative ale țărilor membre ale UEFA, printre care și România. Astfel încât, pe lângă noul secund Valeriu Răchită și eventualii jucători ai Petrolului care vor fi convocați, Ploieștiul va mai beneficia de un… reprezentant, ca [s zicem a;a – arena cea mai frumoasă din oraș. Nu ar fi deloc exclus ca noul președinte ales al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, știut ca un apropiat al oamenilor de sport din Prahova, să fi avut un cuvânt de spus în alegerea stadionului ploieștean!

Potrivit programului anunțat de FRF, pe zile și ore de debut, confruntările din țara noastră vor fi următoarele: sâmbătă, 11 octombrie 2014, ora 19:00: ROMÂNIA – Ungaria; vineri, 14 noiembrie 2014, ora 21:45: ROMÂNIA – Irlanda de Nord; duminică, 29 martie 2015, ora 19:00: ROMÂNIA – Insulele Feroe; luni, 7 septembrie 2015, ora 21:45: ROMÂNIA – Grecia; joi, 8 octombrie 2015, ora 21:45: ROMÂNIA – Finlanda. Este de presupus ca, ținând cont de cota de interes și de numărul de locuri de pe cele trei stadioane – „Arena Națională” (55.600), „Cluj Arena” (30.201) și  „Ilie Oană” (15.500) -, Ploieștiului să-i fi repartizată partida cu echipa națională a Insulelor Feroe, Clujului – cele cu Irlanda de Nord și Finlanda, iar Bucureștiului, cu Ungaria, Grecia și Finlanda. Asta dacă nu cumva ultima ar putea fi orientată totuși către urbea ardeleană. Federația de specialitate a și anunțat că meciul de debut, cu selecționata vecinilor de la vest, va fi găzduită de cel mai mare stadion de fotbal din România. FRF are obligația de a anunța la UEFA cu 120 de zile mai devreme de desfășurarea unui joc care va fi arena gazdă. De subliniat că tricolorii nu s-au mai calificat din anul 2008 la un turneu final „EURO”.

Reamintim că, la un moment dat, apăruse o discuție cum că suporterii Petrolului nu ar fi dorit ca echipa națională a României să evolueze pe arena Ilie Oană, din cauza rivalității dintre formația lor favorită și Steaua, formație care furniza, și atunci, cel mai mare număr de convocați din campionatul intern. În controversă au fost implicați, la momentul respectiv, fostul șef de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, actual președinte de onoare acolo, selecționerul Victor Pițurcă și ex-managerul general al clubului găzarilor, Vivi Răchită, numit recent ca antrenor secund al primei reprezentative.