Reacţia Uniunii Social Liberale în faţa ungurenizării PDL

Redactia -

Reacţia Uniunii Social Liberale în faţa ungurenizării PDL

În cadrul mitingului PDL de la Sala Polivalentă, prin intermediul căruia partidul şi-a prezentat candidaţii la funcţii publice, invitatul special Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut un discurs ce nu a întârziat să trezească reacţii din partea rivalilor de la USL.


Deputatul PSD de Prahova, Andrei Sava, se numără printre cei care au contestat stilul discursiv al fostului premier, precum şi intenţiile din spatele acestuia. Prin intermediul unui comunicat, el şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la ceea ce numeşte o tentativă de manipulare a opiniei publice din partea domnului Ungureanu. Andrei Sava atrage atenţia că „mesianismul” indus de discursul fostului premier este un produs politic incompatibil cu specificul Uniunii Europene, iar astfel de derapaje verbale nu fac decât să demonstreze raţionalitatea demersului USL de a-l demite pe Mihai Răzvan Ungureanu din funcţia de şef al Guvernului, prin trecerea moţiunii de cenzură în Parlament.


 „Domnul Ungureanu a fost, este şi va fi un om al sistemului, iar singura generaţie pe care ar putea să o coaguleze în jurul său este cea a uteciştilor pe care îi reprezintă cu atâta fervoare. Generaţia tânără din care fac şi eu parte merită mai mult decât un lider de carton precum Mihai Răzvan Ungureanu. Invitaţia adresată de a face parte din clubul „ungurenilor” este o tentativă grosolană de a reveni la practicile comuniste, care au adus România în situaţia dificilă de azi, şi care întrece orice așteptare. Nici măcar Ceauşescu ori Băsescu nu au mers într-atât de departe încât să-și numească adepții astfel”, a declarat deputatul Andrei Sava.


Pasajul la care deputatul USL face referire este următorul:Staţi cu fruntea sus şi fiţi ungurenii mei! Vă mulţumesc pentru această investiţie, parteneriatul nostru rămâne în continuare valabil”, venind în completarea declaraţiei publice anterioare a domnului Ungureanu, prin intermediul căreia acesta îşi exprima intenţia de a rămâne un actor important pe scena politică românească şi în perioada de după 2012.