Reacţia SGU Ploieşti după ce Mircea Cosma a acuzat mizeria dintr-un parc ploieştean

Redactia -

Reacţia SGU Ploieşti după ce Mircea Cosma a acuzat mizeria dintr-un parc ploieştean

După ce Mircea Cosma a acuzat starea în care se află monumentul lui Enăchiţă Văcărescu din Ploieşti şi mizeria din parcul în care este amplasat bustul, SGU Ploieşti a venit, la nici o zi, cu un răspuns şi s-a şi ocupat de curăţarea parcului. „Avand in vedere lipsa de respect fata de acest monument propunem primariei sa-l mute in curtea scolii de vis a vis.Daca nu exista vointa necesara la 15 iunie ac. SMV anuleaza donatia, ridica monumentul, il scoate pe Enachita Vacarescu din noroiul ratelor si-l instaleaza la un loc de onoare in judet sau in Romania Mare. Prezenta postare este si un preaviz public din partea SMV..!!!!”, a scris fostul preşedinte al CJ Prahova pe pagina sa de Facebook. 

Iată şi răspunsul SGU Ploieşti: 

„În conformitate cu evidențele noastre, statuia/bustul respectiv nu se află în administrarea SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL.

Totodată, în ceea ce privește întreținerea curățeniei în perimetrul parcului respectiv, activitățile de igienizare a spațiului verde au loc zilnic, însă personalul societății noastre nu poate garanta menținerea acesteia, după finalizarea activităților și deplasarea către altă zonă verde, care urmează a fi salubrizată. De asemenea, angajații societății nu au în atribuții asigurarea pazei parcurilor/grădinilor publice/perimetrelor verzi din municipiu și nici aplicarea amenzilor pentru persoanele care dau dovadă de lipsa spiritului civic.

În dimineața acestei zile (24.05.2017), personalul de specialitate din cadrul societății s-a deplasat în zona respectivă și a executat lucrări de îndepărtare a vegetației în exces, lucrări care sunt derulate în conformitate cu un program prestabilit, pe toate zonele verzi din municipiu. Astfel, asigurăm cetățenii municipiului că angajații societății noastre vor derula, în continuare, lucrările de cosit și redus gard viu, pe toate perimetrele verzi aflate în administrarea societății noastre, însă în conformitate cu graficul prestabilit, pentru a imprima coerență acestora.”