Realizarea lucrărilor de izolații și termoizolații pentru o terasă circulabilă

Vlad Preda -

Realizarea lucrărilor de izolații și termoizolații pentru o terasă circulabilă

La construirea oricărei structuri, de exemplu a unei terase circulabile a unei case, una din cele mai importante etape de lucru este considerată fundația. Dacă vrei să construiești o terasă este important să ții cont de caracteristicile solului, de condițiile climatice și altele. Toate etapele de construcție sunt importante și de aceea trebuie analizate detaliat.

La fel de importante sunt și lucrările de izolații și termoizolații pentru terasa circulabilă. Se ține cont de foarte multe aspecte atunci când se face proiectul: tipul suprafeței, climă, cantitatea de precipitații, prezența fisurilor pe suportul de beton (mărimea, lungimea, adâncimea acestora), tipul de terasă, dacă este utilizată în mod frecvent, dacă are sau nu izolație sub stratul de beton, înclinație spre orificiile de drenaj și altele.

Suportul de beton al terasei are și el o durată de viață, de aceea este necesar să se aplice anumite proceduri de izolații și termoizolații prin care acesta să aibă o longevitate mai mare. Cele mai bune servicii sunt cele de izolații prin Conduraru Grup care oferă soluții eficiente pentru orice tip de proiect. Firma Conduraru Grup are o echipă de specialiști calificați, care au experiență de câțiva ani în lucrări de izolații, termoizolații, hidroizolații, impermeabilizări și termohidroizolații pentru terase circulabile și necirculabile, piscine, bazine, fundații de locuințe, parcări subterane și alte construcții civile și industriale.

Dacă vrei să afli în ce constau lucrările de hidroizolații și termoizolații pentru o terasă circulabilă intră pe https://hidroizolatii-conduraru.ro/servicii, pentru că aici sunt prezentate multe informații despre toate serviciile realizate de această firmă la standardele actuale de calitate. Pe acest site îți poți face o primă impresie despre diversitatea gamei largi și echilibrate de servicii oferite în domeniul construcțiilor civile, industriale și a transporturilor. Firma are peste 15 ani experiență și oferă o atenție deosebită fiecărui client în parte. Oferă sfaturi de specialitate și soluții pentru orice lucrare, astfel obține cele mai bune rezultate. Fiecare client este mulțumit de serviciile oferite și mai ales de faptul că acestea sunt excelente din punct de vedere preț-calitate.

În cazul în care terasa are un suport de beton se aplică șapa beton semiumedă peste planșeu. Panta șapei trebuie să se situeze între 1-2% la terasă, acest lucru este deosebit de important. Dacă această pantă nu este suficient de mare apare necesitatea refacerii ei în cursul unei lucrări de restaurare a terasei care va fi necesară mai târziu.

De regulă suprafața de beton are rezistentă la solicitări, de aceea șapa nearmată care se aplică are rolul de a acoperi fisurile din beton. În acest mod se face o lucrare de amorsare a stratului de beton, acesta fiind astfel pregătit pentru procesul de hidroizolație cu materiale de calitate alese. Cel dintâi se aplică un tip de solvent bitum prin tehnologia de pulverizare sau pensulare. Apoi se va folosi membrana bituminoasă. Aceasta se aplică într-un singur strat. Urmează membrana bituminoasă poliester și apoi stratul din polistiren extrudat.

După aceste straturi de termoizolație se pune un strat de șapă semiumedă. Aceasta se aplică astfel încât panta de grosime să fie de cel puțin 6 cm. Urmează șapa plasă și amorsarea suprafeței cu un alt strat de bitum solvent. Peste acesta se va pune membrana bituminoasă elastomerică poliester și apoi un strat de membrană bituminoasă cu ardezie. Se pune un strat de protecție de șapă semiumedă care are o grosime mare, de cel puțin 8 cm, și plasa din fibre polipropilenice. O astfel de lucrare de hidroizolație are o garanție de 12 ani.  

Lucrările de izolații și termoizolații sunt necesare și pentru renovarea teraselor circulabile sau necirculabile. Terasele circulabile în special sunt predispuse la deteriorare din cauza umezelii și a precipitațiilor, de-a lungul anilor. Izolația, termoizolația, etanșarea terasei sunt lucrări care trebuie să se facă neapărat pentru că astfel se crește durata de viață a construcției.

Toate aceste lucrări trebuie realizate cu materiale de foarte bună calitate, care sunt achiziționate de la producători renumiți. Firma Conduraru Grup ține cont de acest aspect, folosește materiale premium de la Ravago, Soprema, General Membrane, Apla-Fabrio, Bauder, de aceea a ajuns să aibă o reputație mare în urma proiectelor și lucrărilor care au avut o finalizare de succes și care au fost realizate în ultimii 15 ani. Pentru satisfacerea cerințelor de calitate ale clienților, întotdeauna s-au folosit materiale de marcă și s-a aplicat o tehnologie avansată.

Firma se poate lăuda cu lucrări de o complexitate mare realizate pentru Aeroportul Băneasa, Pirelli România, LIDL, Mega Image, Biofarm, Eximbank și alți. Toate lucrările au fost realizate la cel mai bun nivel posibil, de aceea clienții au fost mulțumiți de calitate, preț și performanță.