Recital de baschet juvenil la Brazi

Redactia -

Recital de baschet juvenil la Brazi

Speranţele preşedintelui executiv al CSU Asesoft, Ionuţ Georgescu (foto), de a găzdui, în sala de sport de la Brazi, turneele masculine „U 13” şi „U 23” au prins contur, Federaţia Română de Baschet acceptând oferta sextuplei campioane naţionale. Astfel, în perioada 16-20 decembrie 2011, se vor desfăşura partidele acestor turnee, intercalându-se, pe 17 decembrie 2011, cu începere de la ora 17.00, şi derbiul Diviziei A masculine, între CSU Asesoft şi BC Timişoara, lider al primului eşalon. Ca o paranteză, miercuri, 7 decembrie 2011, de la ora 19.00, se va desfăşura, în Palatul Transilvania, meciul dintre CSU Atlassib Sibiu şi echipa lui Vladimir Arnautovic (transmis în direct pe DigSport 3), apoi, în week-end, ardelenii – ocupanţii locului al treilea, în prezent – vor oferi replica bănăţenilor, la Timişoara.

Revenind la copii şi tineret,  participantele de la „U 13” sunt următoarele: CNVS Găeşti, Laguna, Dan Dacian 2, Royal Fun, toate trei din Bucureşti, şi CSU Urban Ploieşti. La „U 23” vor combate Phoenix Galaţi, CSU Iaşi, Labradors Bucureşti şi CSU Ploieşti. Meciurile primului turneu sunt programate în ziele de 16, 17 şi 18 decembrie 2011, iar ale celui de-al doilea – pe 19 şi 20 decembrie 2011. în afara preluării, decalat, ale celor mai interesante partide, de către un post local de televiziune, organizatorii au mai pregătit competitorilor, dar şi celor prezenţi în tribună, diferite surprize. Cu acest prilej, potrivit www.csuasesoft.ro, clubul multiplu campion naţional va prezenta la lucru „ceea ce a construit în doar un an şi jumătate de activitate”. Mai exact, grupa de copii „U 13”, fostă anul trecut la minibaschet, după ce a fost alcătuită ca urmare a unor try-out-uri (trialuri), şi grupa de tineret „U 23”, din Divizia B, formată din juniori incluşi în programul Academiei de Baschet CSU Asesoft. Alături de acestea, se va înfăţişa,  într-un derbi al Campioantului Naţional, după cum scriam mai sus, şi formaţia de seniori – model al celorlalte două ale clubului ploieştean

„Nu este o misiune tocmai uşoară ceea ce ne-am propus” – crede Ionuţ Georgescu – „dar, prin experienţa pe care clubul nostru a acumulat-o în ultimii opt ani, poate ieşi ceva frumos. Se va încheia pentru toţi un an în care am avut şi bune, şi rele. Iată, am ajuns să jucăm şi să ne antrenăm în comuna Brazi şi – dacă nu am fi fost primiţi cu braţele deschise de către domnul primar Ilie Radu şi de domnul viceprimar Leonaş Radu – ne-ar fi fost de  o sută de de ori mai greu. Dânşii, alături de toţi oamenii de aici, din comuna prahoveană, ne fac să ne simţim ca acasă şi ne ajută în munca noastră de a performa baschetbalistic. Tocmai de aceea, văzând emulaţia creată în jurul echipei Asesoft, am considerat că oamenii de aici, ca şi ploieştenii noştri care vin la Brazi, mereu, să ne vadă, merită o porţie dublă de baschet, cu ocazia lunii cadourilor”.  Într-adevăr, e rost de un recital al practicanţilor sportului jucat la panou.

.