”Recoltă” bogată de bețivi la volan a polițiștilor prahoveni

Daniel Dimache -

”Recoltă” bogată de bețivi la volan a polițiștilor prahoveni

Rezultatele controalelor din trafic din data de 21 iunie:

 

Controalele în trafic în vederea depistării celor care conduc sub infleunța băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive continuă pe drumurile publice din județ. Alți patru prahoveni au fost depistați la volan sub influența alcoolului. Trei dintre aceștia au rămas fără permis de conducere, cel de-al patrulea aflându-se la volan, fără a avea acest drept.

 

În dimineața zilei de ieri, 21 iunie a.c., în jurul orei 08.45, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, acționând în satul Lacul Turcului,  au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturism care a fost înregistrat circulând cu viteza de 78 km/h, într-o zonă cu limita legală de 50 de km/h.

 

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Balta Doamnei, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

  •  

 

Ulterior, în jurul orei 09.45, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Breaza, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza orașului, au observat cum conducătorul unui autoturism a intrat în coliziune cu alte două autoturisme, care se aflau staționate, în afara părții carosabile.

 

În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 45 de ani, din oraș, care emana halenă alcoolică. 

 

La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat,  motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

În urma coliziunii nu au rezultat victime.

 

  •  

La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Republicii din comună, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Ariceștii-Rahtivani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

 

În toate cauzele, au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub ascpectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

  •  

 

Noaptea trecută, în jurul orei 01.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență, au oprit, pentru control, pe strada Mărășești, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Boldești-Scăeni.

 

Având în vedere faptul că tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.