Recomandările poliţiştilor pentru prahoveni, în minivacanţa de 1 Decembrie

Redactia -

Recomandările poliţiştilor pentru prahoveni, în minivacanţa de 1 Decembrie

Pe tot parcursul zilei de ieri, 29 noiembrie a.c., polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat activități preventive în municipiul Câmpina, în localitățile Boldești-Scăeni, Valea Călugărească și pe drumurile naționale din județ.

Astfel, au fost organizate 4 acțiuni punctuale, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma controalelor au fost legitimate peste 170 de persoane, verificate 150 de autovehicule și au fost efectuate 90 de testări cu aparatele etilotest și 7 cu aparatele drugtest.

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 20.000 de lei.

Polițiștii prahoveni vor acționa, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică, pe raza întregului județ.

 

Recomandările IPJ Prahova pentru evitarea evenimentelor rutiere produse în perioada 30 noiembrie-3 decembrie:

 

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetărilor, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool nu este compatibil cu conducerea autovehiculelor, deoarece pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.