Recomandările poliţiei pentru a scăpa de aglomeraţia de pe DN1

Redactia -

Recomandările poliţiei pentru a scăpa de aglomeraţia de pe DN1

Este posibil ca, în următoarele ore, valorile de trafic să se intensifice pe DN1 Braşov- Bucureşti, odată cu întoarcerea celor care au petrecut vacanţa de Rusalii la munte.

         Reamintim că din Braşov se poate circula către Ploieşti pe DN1A Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti.

         De asemenea, este încă valabilă informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, motiv pentru care recomandăm ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

 

         Poliţiştii rutieri prahoveni vor acţiona pentru a asigura un trafic rutier în siguranţă. Poliţiştii vor folosi aparate de monitorizare a traficului, urmărind în special prevenirea şi combaterea vitezei. O atenţie deosebită va fi acordată tronsonului Bucureşti – Valea Prahovei. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să adopte o manieră de condus preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

         Ofiţerii şi agenţii de circulaţie rutieră vor fi prezenţi activ la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, acţionând pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice montane şi locurile de agrement