Recomandările poliţiştilor pentru şoferi

Redactia -

Recomandările poliţiştilor pentru şoferi

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că potrivit atenționării emise de Administrația Națională de Meteorologie, în cursul zilei de astăzi, între orele 10.00 — 23.00, în Moldova și în jumătatea de est a Transilvaniei vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar în Muntenia ploile se vor transforma, din această după-amiază, local, în lapoviță și ninsoare.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă, iar în regiunile sud-estice, vântul va avea intensificări cu viteze de 50….60 kilometrii la oră, iar pe crestele montane, vântul va sufla cu peste 80 kilometri la oră.

În aceste condiții, recomandăm șoferilor ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică prognozată.

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudență sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum și în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheață sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor concrete de drum.

De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Pentru prevenirea unor situații nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte strict indicațiile și recomandările polițiștilor rutieri, care acționează permanent pe toate arterele rutiere din țară pe care se circulă îngreunat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.