Record de amenzi aplicate de poliţişti, de sărbători

Redactia -

Record de amenzi aplicate de poliţişti, de sărbători

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost la datorie în ultimele 2 săptămâni având ca principale misiuni asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și prevenirea și combaterea infracționalității, situațiile de natură a pune în pericol viața sau bunurile oamenilor fiind gestionate cu operativitate.

Această concluzie este susținută de comparația cu statistica privind dinamica infracționalității înregistrate în perioada similară a anului trecut, care indică rezultate pozitive la toți indicatorii.

Este de remarcat, în primul rând, faptul că, în acest interval, nu au avut loc infracțiuni de omor sau tentative la omor, fiind identificate semnificativ mai multe persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de natură judiciară decât în perioada similară a anului trecut. Având în vedere și specificul perioadei, trebuie menționat faptul că polițiștii prahoveni au constatat zeci de infracțiuni la regimul materiilor explozive, în creștere față de același interval din 2013.

În ultimele două săptămâni, la nivelul județului Prahova, au fost aplicate cu aproximativ 35% mai multe sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora crescând cu aproape 50%. De asemenea, au fost confiscate semnificativ mai multe bunuri ca urmare a neregulilor constatate.

Poliţiştii de rutieră și ordine publică au acționat, în sistem integrat, în stradă, având atât misiuni preventive, dar și de sancționare a conducătorilor auto care au încălcat legislația rutieră sau au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

În această perioadă s-au înregistrat scăderi în ceea ce privește numărul evenimentelor rutiere, nefiind înregistrate decese în rândul participanților la trafic, iar numărul accidentelor rutiere grave s-a diminuat cu 50%, față de anul trecut.

Ca măsuri complementare dispuse de către polițiștii rutieri, pentru abaterile constatate, au fost reținute cu aproximativ 80% mai multe permise de conducere, fiind totodată ridicate, în vederea suspendării, aproape același număr de certificate de înmatriculare ca și în anul precedent.