Record de beţie la volan în Prahova

Daniel Dimache -

Record de beţie la volan în Prahova

Marți seara, în jurul orei 21.30, polițiștii Secției rurale nr. 10 Valea Călugărească s-au sesizat cu privire la faptul că un autoturism a lovit podețul din fața porții unei case din Dumbrava, după care a plecat de la locul producerii evenimentului.

          Autovehiculul a fost depistat imediat, la volan fiind găsit un localnic de 31 de ani, aflat în vădită stare de ebrietate. Fiind testat cu etilotestul, a fost relevată o concentrație de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

          Totodată, verificând plăcuțele de înmatriculare montate pe vehicul, emise de autoritățile germane, s-a descoperit că valabilitatea acestora era expirată.

          Astfel, polițiștii iau intocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

          Bărbatul a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

          În aceeași seară, și colegi din cadrul Poliției Orașului Mizil au depistat un conducător auto sub influența alcoolului, cu concentrație în cadrul limitei răspunderii penale. Este vorba de un bărbat din Baba Ana, pentru care etilotestul a indicat 0,5 mg alcool pur în aerul expirat.