Record de participanți la Campionatul European de Box pentru Juniori de la Ploiești

Daniel Dimache -

Record de participanți la Campionatul European de Box pentru Juniori de la Ploiești
 
 
Campionatul European de Box pentru Juniori va începe, astăzi, la Ploiești. Aseară, la ședința tehnică, au fost confirmați în competiție 378 de sportivi, număr record pentru acest eveniment. 260 de băieți și 118 fete din 32 de țări se vor întrece pentru medalii la Ploiești, turneul urmând să se desfășoare la Sala Sporturilor Olimpia.
Președintele Confederației Europene de Box, dr. Ioannis Filippatos, a sosit în România pentru a asista la ceremonia de deschidere, la această festivitate anunțându-și prezența și primarul municipiului Ploieștiului, Andrei Volosevici, precum și președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă.
România va participa la acest campionat cu o echipă formată din 13 băieți și 13 fete. Campionatul European de Box pentru Juniori începe astăzi, 21 iulie a.c., și se va încheia în data de 30 iulie 2023.
Președintele Federației Române de Box, domnul Vasile Cîtea, apreciază Ploieștiul ca fiind o gazdă perfectă pentru derularea acestui campionat.
,,Ploieștiul are o tradiție în box, aici au crescut doi campioni mondiali, Leonard Doroftei și Adrian Diaconu. Federația a pus accent în ultimii ani pe juniori și tineret și după rezultatele excelente de la Campionatele Europene de Tineret de la Erevan (locul 2 pe națiuni după Rusia), așteptăm și la nivelul juniorilor un salt valoric. Îi invităm și îi așteptăm pe toți iubitorii boxului la Sala Sporturilor din Ploiești” a precizat, cu această ocazie, președintele Federației Române de Box, domnul Vasile Cîtea.