Rednic sau Mulţescu? Marţi, 29 mai 2012, se va decide cine va fi antrenorul „galben-albaştrilor”

Redactia -

Plecat în Belgia, s-a afirmat de către apropiaţi ai săi, Mircea Rednic (foto; www.creonicaromana.ro) îi ţine în joc de glezne pe finanţatorii de la SC FC Petrolul, până să le dea răspunsul: da sau nu. Între timp, presa centrală nu are decât să speculeze, reluând fel de fel de declaraţii ale fostului tehnician al concitadinei Astra. „Dacă rămân în România, voi prelua o echipă care se va bate la titlu, în sezonul următor” – se scrie pe siteul cotidianului ProSport şi se deduce de aici că despre clubul „lupilor” ar fi vorba. De ce aşa este mai greu de explicat, fiindcă niciodată locul 1 din ierarhia prmei ligi de fotbal nu duce în… Europa League, aşa cum a fost anunţat deja obiectivul Petrolului, pentru următorul campionat. Tot acelaşi site riscă şi un procent, 90%, în privinţa şanselor ca „Puriul” să fie înlocuitorul lui Gigi Mulţescu, pe banca tehnică a „galben-albaştrilor”, bazându-se pe o informaţie conform căreia antrenorul care a avut performanţe numai cu granzii, câte un titlu – cu Rapid şi Dinamo, dar nicio reuşită la echipele de provincie, i-ar fi liniştit pe oficialii găzarilor, în sensul că le va spune curând OK.

Despre Mircea Rednic s-a mai spus într-o emisiune de la un post local de televiziune că urma să se decidă în seara zilei de 28 mai 2012, el aşteptând un răspuns de la bine cunoscuta Standard Liege, cea care îl tot caută în fiecare an, însă… nu-l găseşte deloc. Mai aproape de adevăr a fost totuşi declaraţia directorului general executiv al SC FC Petrolul, Alexandru Cângu, care a afirmat, într-o altă emisiune locală de televiziune, că marţi, 29 mai, se va cunoaşte cu siguranţă numele viitorului tehnician. Domnia sa a mai precizat şi că se va alege între Rednic şi… Mulţescu, cele mai multe păreri înclinând, tot în procent de 90%, spre cel dintâi. Andi  Crângu a lăsat să se mai înţeleagă şi că „lotul de la Cluj” va fi făcut public imediat după ce va fi instalat tehnicianul Petrolului. Cât despre oferta fondului de investiţii italian, acesta a făcut o declaraţie-şoc: nimeni nu a discutat, până luni, despre solicitarea de achiziţionare a clubului cu Daniel Capră. Mai exact, cu acela care, din 28 mai, este acţionar al SC FC Petrolul cu acte în regulă, alături de două firme, pe care le controlează tot domnia sa. Deci, dacă nu e bluf, atunci italienii trebuie să trateze direct cu actualii acţionari, al căror nume a fost menţionat deja şi la Registrul Comerţului.

În noaptea de 28 spre 29 mai, www.prosport.ro a revenit cu o declaraţie de ultimă oră a lui Mircea Rednic – „În România nu voi antrena acum decât Petrolul” -, făcută după ce ar fi negociat cu Florian Walter, viitor acţionar, din toamnă, al societăţii ce deţine licenţa de joc în Liga I, pentru un contract întins pe 2 ani, cei doi înţelegându-se de principiu.