Reţea de trafic de droguri ce acţiona în Băicoi şi Câmpina – destructurată de poliţişti

Redactia -

Reţea de trafic de droguri ce acţiona în Băicoi şi Câmpina – destructurată de poliţişti

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – SERVICIUL ANTIDROG, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – SERVICIUL TERITORIAL PLOIEŞTI, cu sprijinul INSPECTORATULUI DE POLIŢIE JUDEŢEAN PRAHOVA şi al DIRECŢIEI DE OPERAŢIUNI SPECIALE PLOIEŞTI, au documentat, începând cu mijlocul lunii octombrie 2012, activitatea unei grupări infracţionale formată din 11 persoane, ce acţiona pe oraşului Băicoi şi municipiului Câmpina, implicată în activităţi ilicite de trafic şi consum de droguri de risc, respectiv cannabis.

Cu ocazia activităţilor efectuate, s-a stabilit că liderul grupării, în vârstă de 32 de ani, din municipiul Câmpina, a procurat din Spania cantitatea de 1 kg cannabis, pe care intenţiona să o comercializeze. Cu complicitatea altor două persoane, acesta a intrat în legătură cu trei tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 26 de ani, din oraşul Băicoi, pentru a le comercializa cantitatea de cannabis. În momentul efectuării tranzacţiei, tinerii din Băicoi l-au deposedat pe liderul grupării de drogurile oferite la vânzare.

Aceştia au împărţit drogurile în cantităţi egale, fiecare intenţionând să-şi comercializeze partea cât mai rapid pentru a obţine câştiguri facile.

Pentru tragerea la răspundere penală a celor implicaţi a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant, urmată de efectuarea a cinci percheziţii domiciliare, ocazie cu care a fost găsită aproape întreaga cantitate de cannabis, doar o mică parte fiind consumată de traficanţi.

La finalizarea cercetărilor, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a opt persoane, din care cinci aflate în stare de arest preventiv.

Pentru faptele săvârşite, suspecţii riscă pedepse de până la 15 ani închisoare.