Reţelele de apă şi gaze – extinse în sudul judeţului Prahova

Redactia -

Reţelele de apă şi gaze – extinse în sudul judeţului Prahova

Joi, 5 septembrie 2013, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, a ținut un comandament  de lucru cu primarii din zona de sud a județului, pentru a analiza proiectul extinderii rețelei de alimentare cu gaze în comunele Balta Doamnei, Drăgăneşti, Gherghiţa, Dumbrava, Olari şi Puchenii Mari.

Într-o primă fază, lucrările începute în anul 2012, au racordat la rețeaua de gaze localitățile Şirna, Tinosu, Poienarii Burchii şi Gorgota, printr-o conductă de aducțiune lungă de 68 de km și o rețea de distribuție ce deservește aproximativ 8000 de imobile.

A doua etapă vizează alimentarea cu gaze a comunelor Balta Doamnei, Drăgănești, Gherghița Dumbrava, Olari și Puchenii Mari. Pentru această a doua lucrare a fost emisă autorizația de construire, urmând ca lucrările de execuție să înceapă în aproximativ o lună de zile și să se finalizeze la 1 decembrie 2014 (pentru conducta de aducțiune) și 2015 (pentru rețeaua de distribuție).

Totodată, a fost analizată și posibilitatea suplimentării fondurilor pentru începerea lucrărilor de alimentare cu apă a localităților Puchenii Mari, Râfov, Balta Doamnei, Olari și Gherghița.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost și cel al Muzeului Medieval Gherghița ce urmează să fie deschis curând într-un imobil ce a aparținut fostelor domenii regale ale Regelui Ferdinand.

La intâlnire au mai participat senatorul Radu Oprea, Luminița Iatan – arhitectul Șef al Județului, reprezentanți ai Companiei Megaconstruct – finanțatorul lucrării, primarii comunelor implicate în proiect și consilierul județean Rareș Enescu.