Remiză albă pentru „lupi”, în meciul amical cu Anorthosis Famagusta

Redactia -

Petrolul s-a prezentat mai bine, cel puţin în prima repiză a testului al doilea din Austria, susţinut în compania celei de-a patra clasate din campionatul primei ligi din Cipru, Anorthosis Famagusta, faţă de precedentul, cu amatorii de la SV Seekrichen. Însă, în repriza secundă, meciul a fost tern, numai ratarea unui penalti, de către Ianis Okkas, mai trezind asistenţa cam plictisită de jocul de pe gazonul terenului unei localităţi austriece, Jenbach, aflate la circa 70 km de Waidring, locul de cazare al ploieştenilor.

În cel dintâi mitan, raportul de ocazii de gol a fost favorabil românilor, 6-1, chiar dacă mingea a fost trimisă în plasă de adversari, însă atunci, fostul astrist Juliano Spadacio se afla în ofsaid, golul fiind anulat în mod just. Avându-i printre spectatori atât pe selecţionerul Victor Piţurcă (foto dreapta; fcpetrolul.ro), sosit la faţa locului cu toţi colaboratorii săi aflaţi în Austria, Eugen Neagoe, Gabriel Boldici, Ovidiu Costeşin şi Florin Marin, dar şi pe fostul internaţional Bogdan Mare, plus ploieştenii Doru Alexiu (al doilea din dreapta, preşedintele Ligii suporterilor Constantin Tabarcea), Marcel Marin (al doilea din stânga, arbitru în ligile judeţene) şi alţi câţiva fani ai „galben-albaştrilor” (foto, stânga, jos; fcpetrolul.ro), băieţii lui Mircea Rednic au dat drumul la joc. Younes i-a pus o minge de finalizat simplu lui Opriţa, dar fostul căpitan a trimis cam moale, de la 12 metri, prilejuindu-i sârbului Blazic să respingă în lateral (minutul 15), apoi Cojocnean (18) a şutat în cross, puţin pe lângă bara verticală dreaptă. Acelaşi Younes (23) a ţintit zidul, iar ulterior, a expediat balonul pe lângă bară, la o lovitură liberă de la 25 de metri, imitat 10 minuteVictor_Piturca_la_Petrolul_-_Anorthosis_6_iulie_2012_fcpetrolul.ro mai târziu de Cojocnean, care n-a găsit nici el ţinta. Arbitrul şi-a „intrat în joc” şi el, dar aiurea, trecând cu vederea un dublu fault în careu asupra lui Marinescu şi acelaşi Cojocnean (34). Pe final de repriză, Boudjemaa l-a încercat pe Blazic cu un şut frumos de la 25 de metri, însă portarul ciprioţilor a repsins iar în lateral, iar Cojocnean, altfel foarte activ, a dat pe lângă minge, la o pasă perfectă a lui Marinescu. Anorthosis a răspuns doar prin Spadacio, la al cărui şut tare, de la 28 de metri, s-a opus inspirat Bornescu (25).

În partea a doua a meciului, slabă calitativ, s-au consemnat doar trei faze mai importante, prima fiind lobul, de la 16 metri, puţin pe lângă vinclul drept, al internaţionalului ceh recent întors de la EURO – 2012, Jan Rezek (49), provocarea unei lovituri de la „11 metri”, de către Hoban, care i-a pus piedică în careu aceluiaşi Rezek, însă căpitanul echipei cipriote, Okkas (54), a trimis la rădăcina barei drepte, de la punctul cu var (foto; stânga sus; fcpetrolul.ro), şi un şut, de la 17 metri, peste transversală al lui Younes, puţin înainte de a fi fost înlocuit de Dimbala. S-a terminat astfel 0-0, Anorthosis bifând a doua remiză, după destul de recentul 1-1 cu Dinamo.

Doru_Alexiu_si_Marcel_Marin_plus_alti_fani_ai_Petrolului_la_meciul_cu_Anorthosis_Famagusta_6_iulie_2012_fcpetrolul.roÎn meciul de vineri s-au remarcat Bornescu, Achim, Galamaz, Guilherme, Mustivar (căpitan al echipei, care i-a transmis, după schimbare, banderola lui Hoban), Cojocnean, Boudjemaa, Marinescu, Opriţa şi Younes, de la Petrolul, Blazic, Paulo Jorge, Alexa, Spadacio şi Rezek, de la Anorthosis. Evoluţia actualilor petrolişti este însă departe de spectacolele oferite de echipa lui… Gigi Mulţescu, în cele nouă etape fără înfrângere din returul trecutului campionat. E clar că mai este nevoie de transferuri, Bikana nemulţumindu-l din nou pe Rednic, Grecu fiind departe de prestaţiile care l-au dus la echipa naţională, Cristea a fost neimplicat prea mult în joc, ca şi Cristescu, de altfel, iar Dimbala şi Roman – sub valoarea atacanţilor pe care i-au înlocuit. Jocul de tip „tika-taka”, dintr-o atingere, a dispărut aproape cu totul, iar despre show nu se prea mai poate vorbi. Dar ar mai fi timp pentru creşteri în evoluţii. Deocamdată însă, obiectivele impuse Petrolului par mai degrabă irealizabile!

SC FC PETROLUL: Bornescu (46 – Hamutovski) – Achim, Galamaz, Bikana (52 – Hoban), Grecu (14 – Guilherme) – Cojocnean (65 – Cristea), Mustivar (84 – Neag), Marinescu (69 – Cristescu), Boudjemaa (70 – Alcenat) – Opriţa (62 – M. Roman II), Younes (56 – Dimbala). Antrenor: Mircea Rednic.
ANORTHOSIS: Blazic – Ilic, Paulo Jorge, Colin (52 – Andjic), Boaventura – Laban, Alexa (81 – Calvo) – Rongatto (74 – Loizidis), Spadacio, Okkas (88 – Andreou) – Rezek (57 – V. Siglis). Antrenor: Roni Levi.

Duiminică, 8 iulie, la Freilassing, în Germania, cu începere de la ora locală 11.00 (un ceas mai târziu în ţara noastră), „lupii” le vor oferi replica ruşilor de la Kuban Krasnodar, din efectivul cărora fac parte, în afara lui Dan Petrescu şi a colaboratorilor săi români, şi internaţionalii Gigel Bucur şi Daniel Niculae.