Remiză albă în… echipament negru. Petrolul nu a mai marcat în al doilea meci-test

Dragos Trestioreanu -

Remiză albă în… echipament negru. Petrolul nu a mai marcat în al doilea meci-test

De parcă ar fi plecat la Lara, în Turcia, cu un singur rând de echipament, Petrolul s-a afișat în același „negru-gri” și la al doilea meci amical din stagiul de pregătire. De data aceasta, tricourile, șorturile și jambierele din partida cu Viktoria Plzen, din toamna lui 2014, nu le-au mai purtat același noroc ca atunci și ca sâmbătă, 16 ianuarie 2016, la victoria de debut cu iranienii de la Gostaresh Foolad Tabriz, scor: 1-0, gol al lui Romain Inez, în minutul 17. Ploieștenii nu au putut trece luni, 18 ianuarie, pe unul dintre terenurile din complexul Miracle, de ocupanta locului al V-lea din trecutul sezon al primei ligi din Kazhastan, FK Atyrau, testul închiendu-se cu o remiză albă, 0-0, deși ambele combatante au avut șansele lor de a modifica tabela (foto; www.fcpetrolul.ro).

Potrivit siteului oficial clubului găzarilor, din nou prompt în a oferi detalii de la antrenamentele și partidele de pregătire din stațiunea turcă, petroliștii au avut o posesie superioară în prima parte a celei dintâi reprize, căpitanul – de data aceasta – Laurențiu Marinescu, în minutele 5 și 20, și mijlocașul de bandă stângă francez Benoit Lesoimier (9) amenințând poarta lui Nurmuhammetov, dar fără sorți de izbândă. Nici la faza din minutul 28, atunci când goal-keeper-ul asiaticilor nu s-a coordonat cu fundașii săi centrali, echipa lui Constantin Schumacher nu a putut deschide scorul, printr-un… autogol. Era s-o facă însă Șabanov (33), dar șutul lui la colțul scurt a fost parat de Mirel Bolboașă. În această parte a jocului, petroliștii au acuzat neacordarea unei lovituri de la „11 metri”, atunci când centralul întâlnirii, membru al unbei brigăzi cam… supraponderale, a trecut cu vederea un fault făcut asupra lui Marinescu, în suprafața de pedeapsă. În primele 45 de minute, Schumacher a mizat pe următorii jucători: Bolboaşă – Al. David, Mișelăricu, Prestia, Pulhac – Guerriero – Nepomuceno, Zoubir, Marinescu, Lesoimier – Pacar.

La reluare, tehnicianul românilor a făcut mai multe înlocuiri, dar – ca și în disputa amicală cu Gostaresh Foolad – au existat și jucători care au rămas pe teren timp de 90 de minute. Asta și din cauza faptului că italianul Michele Paolucci este în recuperare după o viroză respiratorie puternică, iar Dan Bucșa a trebuit să se deplaseze să facă o radiografie, în urma unei contuzii primite pe parcursul meciului cu iranienii. Nu a fost folosit, nici acum, al treilea portar din lot, juniorul Fabian Petrescu. Echipa de pe ultimul loc al ierarhiei la zi a Ligii 1 Orange a forțat și după pauză victoria, însă unul dintre golgheterii săi, francezul Abdellah Zoubir, nu au reușit să-l învingă pe al doilea apărător al buturilor lui Atyrau, Baltaev, în minutele 58 și 67, prima oară kazahul apărându-i șutul, iar a doua oară a fost vorba despre o lovitură necadrată. Nici Alexandru Benga (70), după un corner executat de Dacian Varga, nu a reușit să găsească spațiul porții adverse și cum nici deja-amintitul Șabanov (78) nu l-a învins pe Alberto Cobrea, care i-a respins reluarea, iar Arjanov, care a urmărit mingea, nu a nimerit plasa, meciul-test s-a încheiat la egalitate, fără goluri. Antrenorul Petrolului a optat, în mitanul secund, pentru următorul „11”, mai apelând însă, spre final, și la un al doispezecelea echipier:  Cobrea – Al. David (73 – R. Alecsandru), Benga, Inez, Begeorgi – Guerriero – Pacar, Ropotan, Zoubir, Varga – Mareş. După cum se observă, Constantin Schumacher a folosit aceeași așezare ca și în primul joc din acest cantonament de pregătire, 1-4-1-4-1, iar Ludovic Guerriero, Abdellah Zoubir și Janko Pacar au bifat toate minutele, tânărul Alexandru David prinzând 73. Interesant este că, anunțat de media centrală ca și plecat la Pandurii Târgu Jiu, căpitanul din toamna trecută, Adrian Ropotan, a evoluat 45 de minute, în repriza secundă. Rămâne însă de văzut dacă va mai părăsi hotelul în care sunt cazați ploieștenii pentru a face joncțiuneacu lotul antrenat de Edward Iordănescu. Dacă o va face totuși, nu ar mai fi prea de înțeles de ce a fost folosit cu FK Atyrau. Următorul joc-test al „lupilor” este programat la patru zile distanță, nu la două, interval de timp scurs între confruntările cu iranienii, respectiv kazahii, și se va desfășura vineri, 22 ianuarie, în compania unei formații din Azerbaidjan, FK Sumgayit.