Remiză la retur și… „vorba” banner-ului fanilor Venusului: „NE PARE RĂU PENTRU VOI, DAR DRUMUL SPRE LIGA A III-A DOAR TRECE PRIN BLEJOI!”

Dragos Trestioreanu -

Remiză la retur și… „vorba” banner-ului fanilor Venusului: „NE PARE RĂU PENTRU VOI, DAR DRUMUL SPRE LIGA A III-A DOAR TRECE PRIN BLEJOI!”

CS Blejoi, campioana Ligii A Prahova, a ratat promovarea în Liga a III-a, remizând în manșa a doua a barajului de promovare, cea de acasă, cu Venus Independența, scor: 1-1, cu omoloaga din județul Călărași. După acel drastic 1-5 de săptămâna trecută, misiunea gazdelor părea una cvasi-imposibilă. Și așa a și fost până la urmă!

Sâmbăta trecută, pe 23 iunie 2018, în comuna călărășeană Independența, CS Blejoi nu a putut ține de scorul deschis de Adrian Vintilă în prima jumătate a celei dintâi reprize a barajului de promovare, cu Venus, mitanul încheindu-se, apoi, cu 1-1. Nu ar fi fost deloc rău dacă așa s-ar fi terminat și partida de acolo. Numai că, mitanul al doilea a fost unul horror pentru oaspeții prahoveni, care au primit gol după gol, la final tabela arătând un absolut neverosimil: Venus 5 CS Blejoi 1!!! Pe cale de consecință, returul căpătase deja titulatura de… „Misiune Imposibilă”. Când e să nu te mai apere nimeni, nici de Sus nu a fost cu noroc, ploile din ultimele zile, inclusiv cea din ziua returului, au înmuiat un teren care arăta frumos ochiului, dar neavând încă și drenajul corespunzător părea dotat cu… aspersoare în funcțiune! Iar asta pe mai bine de trei sferturi din gazon! Tocmai pe o astfel de suprafață, pe care era greu și să te ții pe picioare, Blejoiul a ales o strategie greșită, un joc combinativ mai exact, deși a fi condus mingea spre terenul și butul adverse a semănat adesea cu a… căra apa cu ciurul!

Folosind același „11” de la ultimele două… semne de avertizare, finala fazei județene a Cupei României și, respectiv, turul barajului cu Venus, antrenorii Blejoiului au sperat probabil într-o răbufnire de orgoliu a jucătorilor lor. Și nu se poate spune că cei folosiți nu ar fi dat totul pentru o remontadă de poveste. Nu, asta chiar nu se poate afirma. Echipa s-a bătut, a dominat, a avut unele ocazii, a marcat o dată până la pauză, însă reușita, cu capul, din „6 metri”, a lui Cristian Mihăiță, ca urmare a centrării de manual de pe dreapta a lui Claudiu Stoica, venită destul de târziu (minutul 36), avea să fie unica a fotbaliștilor locali! Cei care, din superstiție, au renunțat la echipamentul alb-roșu, marca Joma, din acest sezon, în favoarea Acerbisului negru-alb, de pe vremea când până și Petrolul a avut probleme cu Blejoiul!  Mai mult, când cronometrul a arătat scurgerea unei ore de joc, Marian Ene a pus capăt tuturor viselor prahovenilor pentru încă trei goluri și, implicit, promovare!

Atunci, în minutul 60, la centrarea de pe dreapta a lui Toma Vincene, internaționalul de minifotbal care a ținut cu brio mijlocul oaspeților, supraponderalul, dar încă destul de agilul Borbely Csaba a recentrat cu capul, Mircea Ștefan a trimis, tot cu capul, spre poarta adversă, mingea ricoșând în suprafața de pedeapsă, din transversală, însă niciunul dintre blejoienii aflați în careul mare nu a ajuns la minge, obiectul de joc fiind preluat de mai sus-amintitul Ene, care a punctat din două încercări! Iar până la final, s-a mai ratat de ambele părți, reușita lui Vintilă din minutul 79, la centrarea lui Marius Anghel, fiind nevalidată de centralul Claudiu Ștef, la semnalizarea lui Gabriel Boncz, pe motiv de ofsaid. Oricum, nu ar fi fost vorba decât despre o revanșă de onoare, nimic altceva! Cu 1-1 final, CS Blejoi nu s-a putut lăuda nici măcar cu un succes de consolare, bilanțul total, un eșec și o remiză, 2 goluri marcate și 6 primite, conducând, după multă vreme, la ratarea accederii în al treilea eșalon de către o echipă din Liga A Prahova! Poate, data viitoare…

Deși, practic, la un golaveraj total de 2-6, a mai comenta asupra arbitrajului ar părea superfluu, nu trebuie trecute totuși cu vederea prestațiile arbitrilor din ambele manșe, constănțeanul Eduard Ioniță, respectiv mureșeanul Claudiu Ștef. Pesemne că onor CCA este mulțumită că va crește doi cavaleri ai fluierului de nădejde pentru primele două ligi, unii care vor ști atunci al cui este… rândul și al cui nu! Numai că, s-a omis ceva: s-ar putea ca Blejoiului să nu-i mai vină rândul, vreodată!

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, V. Iordache, I. Filip, Ghinea – Ir. Dumitru (cpt) – Ruptureanu, Bojoagă (56 – M. Anghel), Mihăiță, Vl. Badea – Ad Vintilă. Colectiv tehnic: Răzvan Vlad (antrenor principal), Emil Coșieru (antrenor secund).

VENUS: L. Marin – C. Stoica (85 – M. Gheorghe), Chiva, Epaminonda Nicu, Rusie – C. Alexe (cpt) – M. Cană (66 – C. Ana), M. Ștefan (85, M. Minea), Toma Vincene, M. Ene – Borbely Csaba. Antrenor: Ilie Zeciu.

Au arbitrat: Claudiu Ștef (Târgu Mureș) – Gabriel Boncz (Făgăraș) și Lucian Țuțu (Tărlungeni).

Observatori: Bogdan Petrișor Chirițescu (Brașov), pentru joc, și Teodor Grozea (Brăila), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: Toma Vincene (43), Ad. Vintilă (50), L. Marin (80).

Interesant este că la echipa oaspete a evoluat, din minutul 66, Ciprian Ana, aflat la al doilea baraj de promovare în Liga a III-a consecutiv, sezonul trecut ratându-l în fața echipei… FC Petrolul, cu Dentas Tărtășești, dar acum având noroc cu Venus Independența! Intrat în repriza secundă pe teren, fotbalistul cu nume de… fată a avut câteva incursiuni periculoase spre buturile blejoienilor, la una dintre acestea fiind aproape de a-l învinge pe Adrian Gheorghe. Altfel, bucuroși pentru reușita lui Marian Ene, din minutul 60, fanii oaspeților au legat de gardul de la tribună un banner, gata pregătit pentru… orice eventualitate, pe care au inscripționat următoarea frază: „NE PARE RĂU PENTRU VOI, DAR DRUMUL SPRE LIGA A III-A DOAR TRECE PRIN BLEJOI!”. A fost ultima lovitură de… pumnal în inima și-așa lovită din plin a CS-ului! 

Una în care a mai dat și… centralul Ștef, evitând să acorde un cartonaș roșu, vizibil din avion, lui Toma Vincene, la un fault cu mult peste limitele regulamentului, asupra lui Claudiu Stoica, pe care îl trântise în iarbă și cu doar câteva secunde mai devreme! A fost doar un „galben”, atunci, așa cum nu avea să fie puțin mai târziu, la o talpă a altui echipier al Venusului, ca și la placajul aceluiași decar, Toma Vincene, în minutul 48, avertisment primind doar… Vintilă, cel faultat clar! Călărășeanul trebuia eliminat fără discuție, încă din prima repriză, dar nici în a doua s-a observat că nu a fost apreciat drept necesar! Justificarea potrivit căreia ar fi trebuit eliminat și atacantul gazdelor, Adrian Vintilă, ceva mai încolo, ca și acordarea unui cartonaș galben portarului Laurențiu Marin, în minutul 80, pentru… tragere de timp, la scorul de 1-1, după acel 5-1 în tur, al formației sale, duce cu gândul că nu ar fi de mirare ca un astfel de arbitru să nu fi luat chiar… notă mare! Deoarece cam așa se judecă prestațiile în fotbalul autohton, adică după cum „rezolvi” tema!

Foto: Paul MÂINEA