Reprezentanţi ai Shangaiului în vizită la Camera de Comerţ Prahova

Redactia -

Reprezentanţi ai Shangaiului în vizită la Camera de Comerţ Prahova

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a primit la sediul său marţi, 6 decembrie 2011, vizita unei delegaţii a Congresului Municipal Shanghai, condusă de dl. Zhu YAN WEN – Vicepreşedinte al Comitetului Legislativ şi Secretar General Adjunct al Congresului Municipal Shanghai – SMPC, şi compusă din: Zhang AIMIN – vicepreşedinte al Comisiei pentru Cadre, SMPC, Zhou JINWEI – Membru al Comisiei de Probleme Legislative, SMPC, Zhang CHENGYE – Director al Centrului de Informare, Biroul General, SMPC

Chen PINGSHENG – Director al Comitetului pentru Agrigultură, SMPC, Zhong DIFENG – Director adjunct al Departamentului de Supervizare, Biroul General, SMPC.

Evenimentul se înscrie în suita de acţiuni pe care Camera de Comerţ şi Industrie Prahova le desfăşoară în vederea consolidării cooperării economice între mediul de afaceri prahovean şi cel din R.P.China, cu care CCI Prahova are o relaţie tradiţională de colaborare şi prietenie de aproape 20 de ani, consfinţită prin deschiderea la începutul anului 2011 a Biroului de Reprezentanţă a CCI Prahova la Shanghai.

Oaspeţii au fost primiţi de dl. Aurelian GOGULESCU – Preşedinte CCI Prahova, iar discuţiile s-au concentrat asupra numeroaselor domenii în care au loc colaborări între judeţul Prahova şi R.P.China şi în special cu oraşul Shanghai, nu doar sub aspect economic, ci şi politic şi social.

Un important pas al dezvoltării relaţiei cu China o reprezintă deschiderea reprezentanţei CCI Prahova din Shanghai,  care s-a bucurat de sprijinul autorităţilor locale şi al Ambasadei României în China, ce oferă noi oportunităţi de colaboare între oamenii de afaceri români şi chinezi, atât pentru investiţii directe în cele două ţări cât şi pentru impulsionarea schimburilor bilaterale.

Vizita la Ploieşti a delegaţiei chineze este foarte importantă în contextul situaţiei economice actuale. Cu un nivel al investiţiilor atrase de peste 16 miliarde de euro anual şi cu un buget al municipalităţii de aproximativ 28 000 miliarde euro, Shanghai reprezintă poartă de intrare pentru afaceri de calibru atât în China, cât şi în zona de Est a Asiei. România desfăşoară în Shanghai două proiecte de investiţii de anvergură, unul în domeniul construcţiilor, celălalt în domeniul industriei echipamentelor auto. Judeţul Prahova poate, de asemenea, să se mândrească cu două investiţii chineze importante, o fabrică de cilindri utilizaţi în tipografie şi un parc industrial unde a început construcţia unei unităţi de prelucrare a PET-urilor.

De asemenea, delegaţia a subliniat şi dimensiunea politică a vizitei de astăzi, ce urmăreşte deschiderea şi impulsionarea relaţiilor dintre Municipalitatea Shanghai şi judeţul Prahova, de altfel programul delegaţiei cuprinzând şi o întâlnire oficială la sediul Consiliului Judeţean Prahova.