Reprezentantul în AGA al membrilor fondatori ai AS Petrolul ’52 Ploiești, Haralambie Ion, s-a ținut de cuvânt! Urmașul lui Mircea Dridea în organismul de conducere al clubului găzarilor a depus demisia la secretariat, după ce a fost ignorată discutarea renunțării la serviciile lui Viorel Moldovan!

Dragos Trestioreanu -

Reprezentantul în AGA al membrilor fondatori ai AS Petrolul ’52 Ploiești, Haralambie Ion, s-a ținut de cuvânt! Urmașul lui Mircea Dridea în organismul de conducere al clubului găzarilor a depus demisia la secretariat, după ce a fost ignorată discutarea renunțării la serviciile lui Viorel Moldovan!

Așa cum a anunțat, într-o declarație exclusivă acordată siteului www.gazetaph.ro, Constantin Ștefan, fostul său coechipier de la FC Petrolul, ex-portarul Haralambie Ion, alias Hary, a depus, vineri, 18 decembrie 2020, la secretariatul clubului găzarilor, demisia sa din cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a ACS Petrolul ’52 Ploiești. Ce motiv a avut urmașul lui Mircea Dridea, după retragerea acestuia din urmă din AGA, de a renunța, și el, la prezența în acest organism se poate vedea în facsimil. Dar, Haralambie a ținut să mai detalieze cu privire la această decizie radicală, care i-a urmat aceleia a lui Ștefan, o repet. Însă, înainte de asta, domnia sa a răspuns – la întrebarea dacă este posibil să mai fie și alte demisii – că este posibil s-o facă și Ion Cojocaru, zis Coco, dar și alții, la fel de nemulțumiți de faptul că sunt total ignorați în AGA de către ceilalți membri ai acesteia!

„După meciul pierdut, acasă, cu U 1948 Craiova, i-am rugat pe conducătorii echipei să îl schimbe pe antrenorul principal Viorel Moldovan, dar reprezentantul la vârf al partenerului finanțator nici nu ne-a băgat în seamă, chiar dacă eu eram cel care vorbeam, după retragerea domnului Mircea Dridea din AGA, în numele membrilor fondatori ai ACS Petrolul ’52” – a explicat Hary, continuând prin a preciza că „am analizat prestația echipei împreună cu Ion Cojocaru, iar din experiența noastră de foști fotbaliști știam foarte bine că un antrenor care pierde nu mai puțin de 16 puncte, trebuie invitat să meargă acasă, ci nu să continue la aceeași formație. Dar, din păcate, același reprezentant la vârf al partenerului finanțator nici măcar nu a supus la vot propunerea noastră, exprimată de mine, și a mizat pe aceeași opțiune din vară. Adică, a mers pentru continuitate, mai precis. Moment în care, și ceilalți membri ai AGA au fost de acord cu a se menține pe bancă același antrenor. Situație pe care nu am agreat-o absolut deloc. Altfel, nu știu acum dacă demisiile noastre, a lui Ștefan și a mea, vor mai fi urmate și de a altora. Ar mai fi Cojocaru, însă cine știe? Revin și afirm că tot ce propunem noi în AGA nici măcar nu se punea în discuție sau la vot, ce să mai zic să se ia o măsură pe care o vrea Hary pentru binele echipei? Dacă acela care plătește este <<dictator>>, atunci eu mă retrag, fiindcă nu vreau să fiu părtaș la prăbușirea FC Petrolul! Așa că, repet, mai bine mă retrag„!

Hotărârea lui Haralambie Ion de a demisiona din AGA a ACS Petrolul ’52 Ploiești – declară acesta pentru www.gazetaph.ro – a avut girul lui Mircea Dridea, cel de la care preluase „ștafeta”, atunci când Seniorul fotbalului românesc renunțase, și dânsul, la prezența în AGA. „Nea Mircea (n.r. – Dridea) mi-a zis că am luat o decizie foarte bună și mă susține dacă noi suntem tratați ca niște marionete, eu în AGA fiind, o spun iar, reprezentantul membrilor fondatori, nevorbind deci, acolo, în numele meu, ci în acela al lor”. Tot domnia sa a mai ținut să precizeze și că „eu nu am nimic cu omul Viorel Moldovan, nici cu fostul fotbalist Viorel Moldovan, dar pe antrenorul Viorel Moldovan, prin prisma rezultatelor de până acum, la propunerea membrilor fondatori l-aș demite! M-am simțit jignit atunci când domnul Moldovan ne spunea că el nu are bagheta magică să facă așa repede echipă la Petrolul și că la Ploiești este presiune mare! Păi, din partea cui?!? Suporterii nu au putut să spună nimic, fiindcă s-a jucat cu arenele goale, din cauza pandemiei! Atunci, de unde presiune în stadioane cu tribunele și peluzele nepopulate, meci de meci?!?”. Reprezentantul în AGA al membrilor fondatori ai ACS Petrolul ’52 a mai declarat: „Antrenorul principal s-a plâns că nu a avut jucători! Cum adică, 31 de seniori, dintre care 16 străini, și 15 juniori înseamnă că nu a avut lot?!? Cum poate să explice că, după partida de acasă contra Craiovei lui Mititelu, la meciul următor, tot de pe teren propriu, împotriva echipei CSM Slatina, a făcut opt schimbări în primul <<11>>?!? De unde omogenitate?!? Dar, dacă reprezentantul la vârf al partenerului finanțator îl preferă în continuare, iar noi nu avem nicio putere, a rămas așa cum a dorit dânsul. E treaba domniei sale, dar nu accept ca demnitatea să-mi fie călcată în picioare, prin ignorarea tuturor propunerilor mele, implicit ale membrilor fondatori”!

Foto: Youtube și www.fcpetrolul.ro (în stânga, Haralambie Ion, iar în dreapta, Ion Cojocaru)