Restricţii de trafic în Bucureşti, pentru parada de 1 Decembrie. Rute ocolitoare

Redactia -

Restricţii de trafic în Bucureşti, pentru parada de 1 Decembrie. Rute ocolitoare

La solicitarea Ministerului Apărării Naționale, în contextul organizării paradei militare cu ocazia Zilei Naționale a României, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competență, în sensul fluidizării și restricționării traficului rutier, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București sau atunci când situația va impune acest lucru.

Astfel, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent și în condiții de siguranță, pentru efectuarea paradei militare, în ziua de 01 decembrie 2017, traficul rutier va fi restricționat după cum urmează:

între orele 4:00 — 16:00, va fi închisă circulația pe axul central și banda I pe șos. Kiseleff, între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf și benzile I și II pe șos. București-Ploiești, sensul de mers Piața Presei Libere către Fântâna Miorița, precum și pe benzile III și IV pe șos. București-Ploiești, sensul de mers Fântâna Miorița către Piața Presei Libere. De asemenea, va fi restricționat traficul rutier și în Pasajul Presei Libere, pe sensul de deplasare dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piața Montreal.

între orele 7:00 — 16:00, va fi închisă total circulația (gradual,în funcție de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă ) pe șos. Kiseleff între Piața Presei Libere și intrarea în Piața Victoriei, până la semaforul care face legătura cu Bd. Aviatorilor și Str. Paris, pe străzile adiacente, precum și pe Str. Al. Constantinescu, între Bd. Mărăști și Arcul de Triumf, Bd. Mareșal Averescu între bd. Mărăști și Arcul de Triumf, Bd. Constantin Prezan între Piața Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle, Str. Primo Nebiolo, Str. Arh. Ion Mincu, Str. Docenților și pe Str. Barbu Delavrancea. De asemenea, traficul rutier va fi restricționat temporar și pe Bd. Poligrafiei, Bd. Mărăști și Str. Clucerului, pe durata deplasării tehnicii și personalului.

între orele 7:00 — 16:00, va fi închisă circulația și pe banda I de pe Bd. Ion Mihalache, tronsonul cuprins între Bd. Nicolae Titulescu și intersecția cu Str. Arh. Ion Mincu.

În ziua de 30 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, până pe 01 decembrie, ora 20.00, va fi restricționat traficul rutier pe str. A. Constantinescu, banda I, sensul de mers dinspre Arcul de Triumf către Mănăstirea Cașin și pe șos. Kiseleff, banda I, pe sensul de mers dinspre Piața Presei Libere către Arcul de Triumf, și începând cu ora 14.00, benzile I și II, din Piața Arcului de Triumf sensul de mers dinspre Bd. Ctin. Prezan către Piața Presei Libere.

Totodată, în ziua de 30 noiembrie 2017, începând cu orele 22.00, până pe 1 decembrie 2017, orele 16.00, se va interzice staționarea autovehiculelor pe Aleea Pescăruș, între Intrarea Pescăruș si Restaurant Pescăruș, cât și în alveolele de pe șos. Kiseleff, în zona Monumentului Infanteriei.

De asemenea, în data de 01.12.2017, între orele 06.00 — 16.00, se va restricționa traficul rutier pe banda I de circulație, pe Bd. Aviatorilor, dinspre Bd. Beijing către Str. Arh. I. Mincu și la necesitate, banda I pe sensul de mers dinspre Str. Arh. I. Mincu către Bd. Beijing, precum și pe breteaua adiacentă Bd. Aviatorilor, (respectiv Parcului Herăstrău), între rondul Pescăruș și Piața Charles de Gaulle.

Rute ocolitoare recomandate:

1. șos. București-Ploiești — Piața Presei Libere — Piața Montreal — Bd. Mărăști — Str. Alexandru Constantinescu — Piața Domenii — Bd. Ion Mihalache;

2. Sos. București-Ploiești — Piața Presei Libere — Piața Montreal — Bd. Mărăști — Bd. Mareșal Averescu — Str. Turda — Podul Grant;

3. Piața Victoriei — Bd. Aviatorilor — Bd. Nicolae Caramfil — Bd. Aerogării — DN1;

4. șos. Stefan cel Mare — Str. Barbu Văcărescu — Bd. Aerogării — D.N.1.

Solicităm conducătorilor auto să evite deplasarea în zona de desfășurare a evenimentului, să circule cu maximă atenție, să folosească rutele ocolitoare, să nu parcheze autovehiculele în apropierea zonelor restricționate pentru circulație și să opteze, în perioada menționată, pentru transportul public de suprafață sau metrou.

De asemenea, solicităm respectarea semnalelor agenților de poliție rutieră aflați în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonilor le recomandăm să circule cu atenție și să traverseze strada numai prin locurile special amenajate.

Harta cu restricțiile de trafic și rutele ocolitoare poate fi consultată pe site-ul Brigăzii Rutiere a Capitalei, www.brigadarutiera.ro.