Reţinut de poliţiştii din Vălenii de Munte, după ce s-a răsturnat cu maşina la Gura Vitioarei. Care e motivul

Redactia -

Reţinut de poliţiştii din Vălenii de Munte, după ce s-a răsturnat cu maşina la Gura Vitioarei. Care e motivul

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, în comuna Gura Vitioarei.

Din primele verificări a reieșit faptul că un conducător auto ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat.

În urma producerii accidentului acesta ar fi demontat plăcuțele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului.

Polițiștii au identificat conducătorul auto în cauză, în apropierea domiciliului, ca fiind un bărbat de 46 de ani, din comuna Gura Vitioarei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată.

Conducătorul auto a refuzat să fie testat atât pentru consumul de alcool cât și pentru cel de substanțe, dar și recoltarea mostrelor biologice.

În urma probatoriului administrat față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.