Reţinut pentru că a smuls tufănele de pe domeniul public

Redactia -

Reţinut pentru că a smuls tufănele de pe domeniul public

Comunicat de presă Poliţia Locală Ploieşti

În timpul activităţilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, precum şi a normelor de convieţuire socială, Poliţia Locală Ploieşti are în atenţie şi depistarea persoanelor care deteriorează spaţiile verzi şi materialul dendrofloricol existent prin rupere, tăiere, călcare sau prin alte mijloace, faptă contravenţională prevăzută de H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului.

 

Astfel, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional două persoane care au deteriorat crengile unui nuc aflat în apropierea blocului nr. 50 de pe strada Cameliei, cu amenzi a câte 250 lei fiecare, conform art. 16.2. pct. 1 din H.C.L. nr. 228/2006.

Totodată, în cursul zilei de duminică, 06.09.2015, în jurul orei 17.00, ca urmare a unei sesizări cu privire la sustragerea de material floricol de pe domeniul public, un echipaj mobil al Poliției Locale Ploiești s-a deplasat pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino unde s-a procedat la verificarea zonei.

Polițiștii locali l-au identificat şi reţinut pe numitul A.E., de 55 de ani, cu domiciliul în Ploieşti, fără ocupaţie, care avea asupra lui 22 bucăţi de tufănele, ce au fost sustrase de la intersecţia străzilor Gheorghe Grigore Cantacuzino cu Călăraşi.

Bărbatul şi bunurile aflate asupra sa au fost predate lucrătorilor Secţiei nr. 3 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor pentru infracțiunea de furt.

Poliţia Locală Ploieşti face apel către cetăţenii oraşului care observă că se sustrage material dendrofloricol de pe domeniul public să apeleze numărul de telefon 0244954 – Dispecerat. În acest fel poliţiştii locali se pot deplasa în timp util pentru a-i depista pe cei care comit astfel de fapte, în vederea vânzării şi obţinerii de foloase materiale.