REȚINUT PENTRU TRAFIC DE MINORI

Daniel Dimache -

REȚINUT PENTRU TRAFIC DE MINORI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat ieri, 3 iunie, o percheziție domiciliară, în județul Prahova, la locuința unei persoane bănuite de trafic de minori.

Din cercetări a rezultat că, începând cu a doua jumătate a anului 2020, persoana bănuită, prin promisiunea unei relații de conviețuire și a unui trai mai bun, ar fi racolat victima minoră, în vederea exploatării sexuale, urmărind obținerea de foloase materiale.

Victima ar fi fost exploatată sexual, în diferite locații închiriate în regim hotelier, în județele Prahova și Buzău, prin intermediul unor anunțuri în mediul online postate de persoana bănuită.

Totodată, persoana bănuită ar fi recurs la monitorizarea permanentă a victimei, ceea ce i-ar fi menținut acesteia o stare de temere constantă, iar, în momentul în care victima nu ar mai fi dorit să continue activitățile, persoana bănuită ar fi avut un comportament violent.

La sediul unității de parchet, au fost audiate 10 persoane, iar, în urma analizării materialului probator, a fost dispusă măsura reținerii față de persoana cercetată.

Cercetările sunt continuate de polițiștii B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități, au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.