Reţinuţi de poliţie, într-o razie, doi minori – pentru viol şi un bărbat – pentru mai multe furturi

Daniel Dimache -

RAZIE DE AMPLOARE ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI

În această dimineaţă, polițiștii structurilor de investigații criminale, ordine publică și rutieră din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au desfășurat o razie pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru combaterea faptelor ilegale în municipiul Ploiești.

În cadrul activităților, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului și cei ai Biroului de Combatere a Furturilor din Locuințe din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au pus în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, în vederea documentării activității infracționale a mai multor persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de furt din societăți comerciale și din auto și viol. 6 persoane au fost conduse la sediul unității, în vederea audierii.

Astfel, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au efectuat 4 percheziții domiciliare, în două comune din județ, la locuințele a două persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de viol.

La sediul unității de poliție, au fost conduși, în vederea audierii, doi minori, cu vârstele de 15, respectiv 17 ani, cât și alte două persoane.

Din cercetări a reieșit faptul că, la începutul lunii mai a anului trecut, o minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi fost violată de cei doi tineri.

De asemenea, polițiștii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuințe au efectuat 5 percheziții domiciliare, în vederea documentării activității infracționale a unui bărbat, din municipiul Ploiești, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

Atât bărbatul în cauză, în vârstă de 54 de ani, cât și o femeie, în vârstă de 50 de ani, au fost conduși la sediul unității de poliție, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna august a anului trecut și până în prezent, bărbatul ar fi comis mai multe fapte de furt, care au constat în furtul mai multor electrocasnice din societăți comerciale, cât și combustibil din rezervoarele unor autovehicule.

În urma celor 9 percheziții, au fost ridicate mai multe telefoane mobile cât și alte bunuri provenite din activitatea infracțională.

În cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând astfel aproximativ 50 de autovehicule, fiind legitimate și 50 de persoane.

De asemenea, au fost efectuate 25 de testări cu aparatul etilotest.

În cadrul activităților, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, context în care a fost retras un certificat de înmatriculare.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești.

În urma probatoriului administrat, față de cei doi minori bănuiți de comiterea infracțiunii de viol și față de bărbatul bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt din societăți comerciale și din auto a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentați unității de parchet cu propunere de luare a unor alte măsuri preventive.