Gazeta de Prahova

Revărsarea diluviană de vineri a afectat și terenurile de fotbal din Prahova. Derbi de juniori B1, nedisputat din cauza inundației. „Ilie Oană” rezistă!

Sport

Dragos Trestioreanu

Ploaia, care nu a mai contenit vineri, 31 mai 2019, de pe la orele prânzului, în județul Prahova, s-a lăsat cu inundații ce-au afectat întreg județul. La fel și desfășurarea unui meci de fotbal din campionatele județene de juniori. Astfel, arena din comuna Blejoi, pe care urma să aibă loc derbiul Campionatului Județean de Juniori B1, între echipa locală de profil, CS, și cea a Tricolorului Breaza, adică locul 2, respectiv locul 1, într-un joc decisiv pentru stabilirea câștigătoarei ediției 2018-2019, fost impracticabilă. Motiv pentru care a trebuit amânată disputa, deoarece cel puțin jumătate din suprafața de joc, ca și spațiul din fața vestiarelor, de altfel, a fost inundată de cantitatea mare de apă picată non-stop din cer, vreme de mai multe ceasuri!  Duelul urmează să fie reprogramat la o dată ulterioară, atunci când condițiile meteo vor putea permite.

În urma ploii care nu a contenit, este în pericol și desfășurarea, în același loc, a confruntării din penultima etapă a campionatului Ligii A Prahova dintre CS Blejoi și Tinerețea Izavoarele. Gazdele se rugau să scape de revărsarea diluviană. Iar asta pentru ca sâmbătă, 1 iunie, de la ora 11.00, să se poată auzi primul fluier al unui meci la capătul căruia se intenționează a se organiza festivitatea de premiere a trupei antrenată de Răzvan Vlad și Emil Coșieru, campioană județeană, matematic, de câteva etape. Este firesc ca gazdele să-și dorească așa ceva, deoarece programul pe termen foarte scurt este aglomerat, miercuri, 5 iunie, urmând a avea loc finala județeană a ediției 2019-2020 a Cupei României, CS Blejoi – CSO Plopeni, apoi, rapid, al doilea joc direct dintre aceste grupări, în ultima etapă de campionat, venind ulterior rândul pe 15 și 22 iunie a celor două manșe ale barajului de promovare în Liga a III-a, împotriva campioana județului Giurgiu. Deci, este clar că nu prea e loc de amânări!

Și arena Ilie Oană a fost destul de afectată de ploaia de vineri, suprafața de joc mustind de apă, însă, pe cel mai mare stadion din Ploiești și Prahova, drenajul este foarte bun, fiind de așteptat ca, la ora meciului din cea din urmă rundă a întrecerilor Ligii a II-a,  dintre FC Petrolul și Academica Clinceni, terenul de joc să fie într-o stare care să permită desfășurarea întâlnirii. Asta deși previziunile meteo nu sunt deloc bune, apreciindu-se că ploile vor continua până… miercuri, 5 iunie!

Foto: Paul MÂINEA 

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline