Revenire la Belek, după trei zile de relaxare acasă, la câteva grade minus în termometre

Redactia -

Revenire la Belek, după trei zile de relaxare acasă, la câteva grade minus în termometre

Perioada scurtă de relaxare a fotbaliștilor Petrolului, de după întoarcerea în România a celor care au optat pentru trei zile de stat aproape numai în casă, din cauza vremii potrivnice din țară, a luat sfârșit repede, iar duminică, 2 februarie 2014, „lupii” au revenit la Belek, de data aceasta fiind cazați în luxosul hotel Kaya Palazzo, care dispune, în interiorul complexului, de trei terenuri gazonate foarte bune. Plecată la ora 10.30 de pe aeroportul Henri Coandă-Otopeni, delegația găzarilor a ajuns în Antalya după patru ore și jumătate, ulterior obișnuitei escale de la Istanbul, care a ținut cât un meci de fotbal. Astfel, a fost timp destul ca „galben-albaștrii” să fie scoși la un prim antrenament, de 40 de minute, așa-zisul de dezmorțire, potrivit www.fcpetrolul.ro. Site care nu a menționat însă, deocamdată, și care a fost efectivul ce a revenit la Belek, făcându-se doar mențiunea că a fost lăsat acasă, de data aceasta, puștiul de 13 ani, Iulian Ilie. Ilie va continua să se pregătească la Ploiești sub comanda antrenorului de la grupa sa de vârstă, Iulian Cojocaru, dar i s-a făcut promisiunea că va mai fi chemat s-o facă, în primăvară, și cu prima echipă.

Primul_antrenament_pe_terenurile_de_la_Kaya_Palazzo_stagiul_2_fcpetrolul.roÎnainte de antrenamentul din Turcia, acolo unde se va sta până pe 15 februarie și se vor bifa și patru partide-test, cu formații din Ucraina, Republica Moldova și Rusia, cea dintâi urmând a avea loc joi, 6 februarie, în compania lui Cernomoreț Odesa, antrenorul principal, Cosmin Contra, le-a oferit jucătorilor discursul-șablon. Contra le-a spus că sunt mulțumit de modul în care v-ați antrenat în primul cantonament, dar vă așteaptă alte două săptămâni la fel de grele. Vreau ca toți să fiți conștienți și de importanța acestei perioade și să vă consolați cu gândul că,  dacă acum vă este greu, la meciurile oficiale o să vă fie mult mai ușor”. Moment după care s-a trecut la reprizele de alergare, întrerupte de bine cunoscutul „5 contra 2”. După finalul acestei ședințe de pregătire, fotbaliștii au trecut la refacere, în sauna și piscina din centrul spa de la „Kaya Palazzo”.

Speriat de vremea de acasă, tehnicianul a impus ca antrenamentele să se facă cu ghetele speciale pentru terenurile înghețate, pentru a fi pe deplin acomodați la ora primului meci oficial din acest an – cel de la FC Brașov. Cine nu-i va asculta ordinul a fost amenințat cu amensă mare – notează același www.fcpetrolul.ro. La Belek, la ora antrenamentului, au fost 15 grade Celsius, numai bune pentru continuarea pregătirii în condiții optime, de luni, 3 februarie, trecându-se la câte două „porții” pe zi.