Revenit de la safari și scufundări, primarul Azugii, George Barbu, dă drept la replică. Îl publicăm!

Daniel Dimache -

Revenit de la safari și scufundări, primarul Azugii, George Barbu, dă drept la replică. Îl publicăm!

Astăzi, am primit pe adresa redacției Gazetei de Prahova, un drept la replică de la Primăria Azuga, în urma a două articole publicate recent sub semnătura lui Daniel Dimache, a celui care scrie aceste rânduri (aici și aici articolele respective).

Publicăm materialul semnat de primarul George Barbu, în care acesta mi se adresează direct și lansează anumite idei, pe marginea căruia voi face și eu câteva comentarii.

 

[pdf-embedder url=”https://gazetaph.ro/wp-content/uploads/2022/01/Cabinet_Primar_DreptLaReplica_6IAN2022-1.pdf” title=”Cabinet_Primar_DreptLaReplica_6IAN2022 (1)”]

 

Primarul vorbește despre intruziuni în viața personală

Considerăm că nu este o intruziune în viața  dvs. personală faptul că am scris că primarul Azugii este plecat într-o vacanță exotică în cea mai importantă perioadă din an pentru comunitatea locală din oraș, în timpul unei crize nerezolvate în alimentarea cu apă potabilă, având legătură cu administrarea orașului. Mai ales că primarul însuși a publicat fotografii și mesaje din această locație de vacanță. Am menționat-o în materialele noastre, doar ca sursă a unor fotografii publicate pe propriul cont de facebook, pe doamna Mădălina Coman, partenera de viață a domnului primar George Barbu, deși doamna Coman este și angajată a Primăriei Azuga, în calitate de consilier al primarului. Eu sunt cel imoral aici sau dumneavoastră?

Primarul trimite șopârle înspre mine personal și Gazeta de Prahova

Primarul nu are curajul să afirme direct, ci trimite o șopârlă sub forma unei întrebări, sugerând că articolele noastre despre Azuga și primarul orașului ar avea loc ca urmare că nu a vrut să satisfacă cererile mele/ noastre/ale Gazetei de Prahova de colaborare și promovare.

Domnule primar George Barbu, Gazeta de Prahova nu colaborează pe domeniul comercial cu peste 90 de primării prahovene. Nici cu Primăria Azuga. 

Am făcut un efort să-mi amintesc despre cereri de orice fel făcute edilului George Barbu, am intrat pe toate canalele noastre de comunicare, și nu am găsit decât o singură discuție, în 6 ani de când acesta este primar, pe care o publicăm mai jos, după care vom face câteva considerații. Îmi permit să prezint o discuție privată, care nu ar fi devenit publică niciodată, pentru a clarifica acuzele primarului George Barbu.

 

Se observă lesne că discuția respectivă a avut loc înainte de alegerile locale din 2020 și nu este nici măcar o ofertă, ci răspunsul dat lui George Barbu, după ce ne-a transmis printr-un coleg al său candidat, că vrea să apeleze serviciile noastre în zona media. În mesajul trimis, i-am răspuns lui George Barbu că acceptăm solicitarea sa de a colabora. Reacția primarului, urându-mi sănătate maximă și că mă va contacta, denotă că situația este exact cum o prezint eu. Putem solicita procurorilor sau judecătorului de cauze civile, dumneavoastră sau eu, să analizeze situația, dacă veți afirma, cu subiect și predicat, că sunteți șantajat din această cauză sau dacă este de fapt o calomnie la adresa mea.

Referindu-ne la tema discuției, toți candidații la funcții publice din România au sume alocate prin lege pentru promovare și publicitate în media, nu credem că este ilegal sau imoral să facem oferte, noi, toți cei din media, pentru colaborare în perioada electorală. Și așa procedează toată media. Și execută acele comenzi – filmări, publicare bannere, publicare articole ale candidaților, realizare de broșuri etc – conform legii, iar toate materialele electorale sunt marcate și raportate ulterior Autorității Electorale, cu dovezi, copii după documente etc. Legea, așa cum este ea făcută, nu lasă loc apariției unor materiale electorale decât respectând litera și spiritul ei. Dacă domnul primar face altfel, pe lângă lege, să ne spună și nouă. Deci, dacă George Barbu, candidat la Primărie sau partidul din care face parte, ne-ar fi contactat pentru a elabora materiale electorale, abia atunci am fi făcut o ofertă de servicii media. Ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Mergând mai departe cu analiza, dacă vă vom solicita cheltuielile pe zona mass-media și publicitate, la Azuga sau la oricare primărie, să înțelegem din afirmațiile dumneavoastră că primarii plătesc presa ca să nu-i atace sau că într-adevăr au nevoie de niște servicii? Iar șefii tuturor instituțiilor media care trimit oferte, dacă acestea nu se concretizează, nu mai au voie să scrie despre primăria și primarul respectiv, indiferent în ce scandaluri sau ilegalități sunt implicați aceștia, pentru că sunt acuzați de șantaj. Să vă spun ceva, la fel procedați toți primarii cu probleme, când sunteți subiect și aveți alte multe lucruri de ascuns, încercați să intimidați un jurnalist prin diverse metode, ca să se oprească.

În final, domnule primar, dacă azugenii consideră că activitatea dumneavoastră este perfectă, s-ar mai lansa în atacurile directe pe care le fac, prin social media, la adresa dumneavoastră, și pe care noi doar le preluăm? Vorbele defăimătoare de care vorbiți dumneavoastră vă sunt adresate de multe ori direct de cei care v-au votat. Altmineri, ar mai intra azugenii cu miile să citească articolul respectiv (dacă doriți, vă transmitem cifrele de trafic online)? Dacă, așa cum dumneavoastră afirmați, nu este gravă criza de apă din Azuga și dumneavoastră nu aveți nicio răspundere, azugenii vor aprecia singuri.

La final mai adăugăm, avem multe surse și nu le cerem cazierul, ci doar să spună adevărul și să îl susțină cu dovezi.