Revine, acum, Juan Albin la Petrolul? Fostul internațional uruguayan visează să se întoarcă la Ploiești, pentru „acea galerie fantastică”!

Dragos Trestioreanu -

Revine, acum, Juan Albin la Petrolul? Fostul internațional uruguayan visează să se întoarcă la Ploiești, pentru „acea galerie fantastică”!

Într-un interviu publicat de siteul FANATIK.RO, fostul internațional uruguayan Juan Albin, ex-component al echipei FC Petrolul Ploiești sub comanda actualului selecționer al României, Cosmin Contra, și coechipier, tot pe-atunci, cu Adrian Mutu, face declarații dure al adresa celor doi și afirmă că ar reveni în România doar pentru… a discuta cu Cristi Vlad despre o înregimentare la noua echipă a „lupilor”, chiar și în Liga a II-a!

După ce a renunțat, la numai o lună de la sosirea lui la București, la contractul cu Dinamo, unul din care ar fi încasat 14.000 de euro/lună – dar nu a mai primit decât 4.000 de euro, această sumă fiind încasată de la Ionuț Negoiță fiindcă avea cardurile blocate în Mexic, acolo unde juca la Veracruz, pe un angajament de 40.000 de euro, lunar -, sud-americanul Juan Albin a ajuns să joace acum în prima ligă a Ciprului, la Omonia Nicosia. Însă, potrivit FANATIK.ro, nu poate uita nici acum supărarea pe care i-au pricinuit-o Cosmin Contra și Adrian Mutu, cei care l-au convins să revină în România în toamna lui 2017, atunci la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Albin îi acuză pe actualul selecționer al României și, respectiv, pe antrenorul din prezent al echipei de tineret Al Wahda că i-au promis că vor da presei autohtone o anumită variantă a rezilierii contractului său, dar l-au mințit, făcând apoi declarații neconforme cu realitatea!

Interesant este că, dacă după prezența destul de scurtă la Dinamo, așa cum era firesc, are amintiri neplăcute, în schimb nu uită absolut deloc, nici acum, momentele superbe trăite la Ploiești, în echipamentul galben-albastru al Petrolului, înconjurat de suporteri minunați, fără egal. Astfel încât, deși la prima vedere cuvintele sale ar trebui să șocheze, cum dragostea apă nu se face, Juan Albin ar fi totuși de înțeles. Este a doua declarație de dragoste pentru Petrolul, după cea a fostu-i coechipier din lotul găzarilor, brazilianul Geraldo Alves, din păcate neluată în seamă până în prezent. Iată, deci, ce a spus pentru FANATIK.RO fostul „lup” Albin: „M-am simțit mințit de Mutu și de Contra. Nu ar fi trebuit să plec din Mexic pentru ei. A fost, poate, cea mai mare greșeală a vieții mele. Dacă mă voi întoarce în România, o voi face doar pentru a discuta cu Cristi Vlad să mă lase să joc pe «Ilie Oană», cu Petrolul. Mereu am visat să mă întorc acolo, pentru că nu pot uita acea galerie fantastică. Și în liga a doua, m-aș întoarce la Petrolul!”.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.fanatik.ro