Revine „pe sticlă” în această seară, la Ploiești TV, Marian Pușcaș și a sa „Ora Hipică”! Noul sezon al curselor de trap și galop debutează duminică pe hipodromul din Ploiești

Dragos Trestioreanu -

Revine „pe sticlă” în această seară, la Ploiești TV, Marian Pușcaș și a sa „Ora Hipică”! Noul sezon al curselor de trap și galop debutează duminică pe hipodromul din Ploiești

În această seară, de la ora 21.00, la Ploiești TV, vechiul teleast prahovean Marian Pușcaș (foto, în stânga) revine „pe sticlă” cu emisiunea pe care o produce și moderează, „Ora Hipică”, avându-l drept invitat pe directorul – vreme de 14 ani – Hipodromului Ploiești, Corneliu Comendant (foto, în dreapta), în prezent pensionar. Împreună, cei doi vor analiza programul curselor din acest an (vezi facsimil) și vor comenta aspectele concrete ale noului sezon, cursele urmând a fi reluate după o pauză de cinci luni, duminică, 9 mai 2021, cu o săptămână mai târziu decât s-a întâmplat pe hipodromul din Mangalia. Potrivit lui Pușcaș, „întârzierea a fost cauzată în principal de tărăgănarea aprobării noului regulament al curselor de trap, de către Consiliul Local Ploiești, regulament ajuns la cel cu numărul 31, din anul 2007 încoace”!

Cu același prilej, a fost aprobat, declară același realizator de emisiuni de profil, dar nu numai, și calendarul anului hipic 2021, moderatorul „Orei Hipice” apreciind că sunt câteva curse cu „iz de regalitate”. Tot după părerea sa,  atunci când turfiștii se vor întoarce pe hipodrom, speră ca toții copiii cu vârstele până la 14 ani vor avea acces gratuit. Asta după ce, până acum, vârsta lor era limitată la maximum 7 ani. Cu siguranță, pasionații curselor, care de ani buni formează o adevărată familie pe hipodrom, abia așteaptă să-și reia locurile obișnuite și să audă zgomotul specific startului, urmat de alergarea elegantă a armăsarilor și iepelor de la cursele de trap și galop. Dar, deocamdată, pandemia nu permite așa ceva!

Sigur că la Ploiești nu-i atmosferă, public și curse ca la Prix L’Atlantique, din Franța, sau la marele Derby de galop de la Kentucky, din Statele Unite ale Americii, ajuns la ediția cu numărul 147. Nu-l vor vedea aici iubitorii acestui sport, mai mult ca sigur, pe cel mai bun cal de curse din lume, Face Time Bourbon. Dar farmecul hipodromului ploieștean rămâne neștirbit, fără doar și poate, atunci când tribuna va fi plină, iar lângă pistă nu se va putea arunca un… ac! Duminică, 9 mai, de la ora 10.10, debutează prima zi de curse, cu nu mai puțin de cinci în program, mai precis patru de trap și una de galop.

Duminică, 9 mai, de la ora 10.10 debutează prima zi de curse, cu nu mai puțin de cinci, mai precis patru de trap și una de galop. Nu uitați, deci, iubitori fideli ai turfului să comutați pe Ploiești TV, de la ora 21.00, azi, 7 mai, pentru a prinde „live” avancronica apropiatului debut al sezonului de trap și galop de la Hipodromul Ploiești! Cu siguranță, nu veți regreta opțiunea, fiindcă vor fi multe informații și comentarii asupra curselor atât de așteptate de dumneavoastră. Vizionare plăcută! Poate ar fi fost minunat ca aceste curse, ca și celelalte, să fie transmise în direct de către un post local de televiziune, pe internet! 

Foto: arhiva personală Marian PUȘCAȘ