Rezilieri şi recuperări, înainte de meciul contra campioanei

Redactia -

Cu antrenorul principal Marius Şumudică „driblând” conferinţa de presă săptămânală, ca pe vremuri pe gazon, Astra şi-a prezentat ultimele noutăţi ale săptămânii, prin vocea unuia dintre asistenţii ex-rapidistului, preparatorul fizic Carmel Bărbulescu (foto; www.ziare.com). Cel căruia apropiaţii îi spun Bebe a declarat că „va fi un joc foarte important cel de la Oţelul, pe care vrem să-l câştigăm, mai ales că, în sezonul trecut, nu am reuşit să-i învingem pe gălăţeni, în campionat. În plus, vrem să ne eliberăm de frustrarea de după jocul cu Sportul Studenţesc, atunci când am terminat la egalitate. Altfel, a fost bună această pauză competiţională, pentru că se acumulase o oarecare oboseală. Acum, cred că am reuşit să mai punem la punct unele aspecte fizice şi tactice. E drept că şi adversara noastră de mâine a profitat de această întrerupere şi a mai recuperat dintre jucătorii cu probleme medicale. Aşa că ne aşteaptă un meci foarte greu.”

Deşi suspendat doar pentru meciurile oficiale şi conferinţele de presă de după disputarea acestora, motiv pentru care va sta în tribună la Galaţi, Şumudică a profitat de ocazie şi şi-a „extins” cu de la sine putere interdicţia de la întâlnirea cu reprezentanţii presei. Lăsând gluma la o parte, explicaţia absenţei sale a fost una pentru copii de grădiniţă, alţi colegi de breaslă aflaţi în aceeaşi situaţie susţinând, bine-mersi, conferinţele de presă de dinaintea desfăşurării unor partide oficiale.

Cât priveşte dificila confruntare cu Oţelul, Şumudică îl va avea din nou între buturi pe proaspătul debutant sub tricolor, într-un meci oficial, Silviu Lung jr., prilej pentru titularul din partida cu „studenţii” bucureşteni, Cezar Lungu, să fie trimis la Astra II, în week-end. Însă, Cosmin Matei s-a întors cu dureri la spate, de la Piatra Neamţ, după jocul oficial cu selecţionata „U 21” a Franţei, şi va rămâne în reapus, acasă. În schimb, un alt internaţional cu necazuri de ordin fizic, Alexandru Măţel, a fost luat în delegaţia pentru Galaţi, sperându-se să fie apt de joc la ora meciului cu echipa lui Dorinel Munteanu. Tot în lot va fi şi brazilianul William de Amorim, chemat de la satelitul din Giurgiu. Plecarea spre Galaţi s-a făcut după un ultim antrenament la Ploieşti, iar întoarcerea – sâmbătă, ci nu imediat după meci, care va începe la ora 21.30 şi va fi transmis de către „DigiSport1”.

În paralel cu pregătirea disputei cu Oţelul, oficialii ploieşteni şi-au făcut timp să mai rezilieze, amiabil, un contract, cel al slovacului Michal Kubala, care s-a despărţit deja de echipa din „9 Mai”, după ce s-a antrenat o perioadă de timp la Astra III. Dar a revenit după ce s-a recuperat în ţara natală, Liberia, după o accidentare, internaţionalul Ben Teekloh. La fel cum a făcut-o, în sfârşit, şi olteanul Ştefan Bărboianu. Ambii jucători au intrat în programul de pregătire al „alb-negrilor”.