Reziliindu-l pe Vlad Morar, „lupii” au făcut, apoi, ultima repetiție înainte de turul cu Dinamo Zagreb

Redactia - Sport

Reziliindu-l pe Vlad Morar, „lupii” au făcut, apoi, ultima repetiție înainte de turul cu Dinamo Zagreb

Înainte de conferința de presă, de dinaintea meciului tur cu Dinamo Zagreb, a lui Răzvan Lucescu (foto jos, în echipament galben-negru; www.fcpetrolul.ro) și Soni Mustivar (foto jos, al doilea de la dreapta), pe siteul oficial al clubului găzarilor a fost postată informația potrivit căreia s-a reziliat amiabil contractul aflat în derulare cu jucătorul Vlad Morar (foto sus; www.fcpetrolul.ro), cel care a devenit astfel liber de angajament și se poate transfera din această postură la oricare altă echipă. Scăpat ca prin urechile acului de o despărțire de SC FC Petrolul după eliminarea stupidă din returul semifinalei ediției trecute a Cupei României-Timișoreana, de la Giurgiu, cu Astra, tânărul ardelean nu a reușit să dovedească, de atunci încoace, că mai merită să rămână în lot, fiind folosit sporadic și pentru puțin timp, accidentările repetate punându-i capac. Astfel, dacă împrumutul lui Romario Santos Pires la Hapoel Beer-Sheba s-a dovedit un zvon fals, despărțirea de Morar este reală, urmând a se vedea dacă, în locul lui, va fi adus vreun alt fotbalist. În vreme ce Toto Tamuz a primit vestea bună a reselecționării lui la echipa națională a Israelului după aproape 10 ani, mult mai tânărul său ex-coechipier nu a dat speranțe că ar putea „exploda” pe măsura calităților pe care le are, totuși, decizia conducerii clubului fiind justificată, în acest context.

În privința primei dispute cu Dinamo Zagreb, Lucescu jr. a avut o parte de discurs similară cu a omologului croat, Zoran Mamic, ambii tehnicieni declarând că verdictul calificării se va da sigur la returul de pe arena Maksimir. Fiul lui Mircea Lucescu e convins că „dubla” cu Petrolul_discutie_inainte_de_antrenament_oficial_cu_Dinamo_Zagreb_fcpetrolul.ro_micaDinamo va fi total diferită decât cea cu Viktoria Plzen, pentru că echipa cehă se bazează pe forța colectivă, pe când „albaștrii” – pe individualități. Răzvan Lucescu este convins că vor fi două partide interesante, jucătorii lui Mamic fiind recunoscuți ca foarte ofensivi, motiv pentru care le-a și cerut jucătorilor săi vigilență în special în zona centrală, de acolo de unde adversarii pot dezvolta atacuri periculoase, avându-l drept vârf de lance pe Angelo Henriquez, starul de-acum al formației al cărei căpitan este mai vechiul internațional Josip Simunic. La rândul său, Mustivar a spus că atmosfera la echipă este foarte bună și că șansele de calificare sunt acum mult mai mari, petroliștii învățându-și lecția după dușul rece ca gheața de la Swansea din urmă cu un an, atunci când rezultatul final, 5-1, în turul play-off-ului Europa League, a transformat manșa a doua într-un vis imposibil!

Anterenor și jucător au mizat pe contribuția inegalabilă a suporterilor, nefiind deloc surprinși de rapiditatea cu care au fost epuizate biletele pentru meciul de joi, 21 august 2014, de la ora 20.15, de pe arena Ilie Oană, care va fi preluat în direct de „Pro TV”. Nu mai puțin de 13.500 de spectatori vor asista la acest duel, dintre care în jur de 250 de fani ai lui Dinamo Zagreb. După conferința de presă, Lucescu jr. și staff-ul tehnic al său au condus o ultimă de ședință de pregătire pe stadion, la care a luat parte tot efectivul, neexistând nici suspendați, nici accidentați, un fapt care-i va permite principalului să aleagă cel mai bun „11”, înaintea startului întâlnirii.