Rezultat în oglindă, la retur, pentru Tricolorul LMV, în CEV Challenge Cup. Dar, setul de aur bată-l vina!

Dragos Trestioreanu -

Rezultat în oglindă, la retur, pentru Tricolorul LMV, în CEV Challenge Cup. Dar, setul de aur bată-l vina!

În turul „16”-imilor CEV Challenge Cup, echipa ploieșteană din prima ligă de volei, Tricolorul LMV, a debutat cu dreptul în Portugalia, într-o sală micuță din Insulele Azore, în compania campioanei Portugaliei, AJ Jonte do Bastardo Açores, adjudecându-și primul set. Apoi, jucătorii lui Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu, mulțumiți probabil de acel început de meci, au slăbit „strocul” și gazdele au răsturnat scorul, trecând cu brio și de impasul din setul al patrulea, când Tricolorul LMV a avut 23-20 pe tabelă. Finalmente, lusitanii, cu destui străini în efectiv, s-au impus cu 3-1 la seturi, situație în care adversarii aveau nevoie, la „Olimpia”, în manșa secundă, de un succes cu 3-0 sau 3-1, pentru a spera la calificare, după așa-numitul set de aur.

Cum combatantele s-au arătat de valori sensibil egale pe parchetul din sala portugheză, existau destule speranțe că Ghimeș & Co. se vor putea califica în optimi. Primele două seturi, de la Ploiești, au și fost adjudecate de către ploieșteni cu același, scor, 25-22, însă în al treilea, ei au cedat, 23-25. La 2-1, la seturi, s-au dezlănțuit pur si simplu și au terminat actul cu un sec 25-13, împingând astfel partida în setul de aur. Unul pe care l-au și dominat în mare parte. Din nefericire, mai experimentații jucători din trupa din Azore, cu brazilienii și americanii în prim-plan, au întors scorul și, de la 7-9, s-au calificat cu 15-12, „teleportând” speranțele ploieștenilor în ediția viitoare a cupelor europene, ei ratând șansa de a o aduce la Ploiești pe Galatasaray Istanbul.

De-acum, Tricolorul LMV își va îndrepta atenția exclusiv asupra meciurilor din primul eșalon, următorul având loc anul viitor, la Bacău, pe 21 ianuarie, cu Știința. În prezent, băieții lui Stancu și Marinescu ocupă locul al IV-lea în cel dintâi eșalon, o poziție ce permite accederea din nou în întrecerile continentale, în ediția 2017-2018, dacă va fi și păstrată, evident, până la finele actualei ediții de campionat.

Foto: www.libertatea.ro