Rezultat onorabil, în primul meci-test din Turcia. Petrolul a terminat cu o remiză cu goluri testul contra divizionarei secunde Fatih Karagumruk

Dragos Trestioreanu -

Rezultat onorabil, în primul meci-test din Turcia. Petrolul a terminat cu o remiză cu goluri testul contra divizionarei secunde Fatih Karagumruk

După un drum lung cu autocarul, de la Kızılcahamam, stațiunea montană în care este organizat cantonamentul din Turcia, și până la Bolu, oraș în care a fost programat primul meci-test din stagiul de pregătire și jocuri al Petrolului, Laurențiu Marinescu și coechipierii săi folosiți în cele două reprize, contra proaspetei divizionare secunde Fatih Karagumruk, au oferit o replică bună unei grupări tari. Una cu destui jucători turci cu dublă cetățenie, cu străini și cu autohtoni care au bifat meciuri până în prezent la trupe celebre din Superlig locală. Rezultatul final,  1-1 (1-1), a fost unul absolut onorabil pentru băieții lui Flavius Stoican, ținând cont că au jucat totuși în deplasare, și poate fi apreciat și drept un bun debut pentru „galben-albaștri”. Așa cum au jucat de această dată echipați, renunțându-se la roșul cu galbenul din primul stagiu, de deplasare, de la Poiana Brașov. La Bolu, a fost un test edificator și îmbucurător, totodată, pentru că în afara golului lui Ionuț Cioinac – primul pentru mijlocașul la închidere în echipamentul „lupilor”, reușita lui fiind consemnată în minutul 21 și facilitată însă de o degajare greșită a portarului advers turc născut în Germania, Aykut Özer – au mai existat alte ocazii de a înscrie, dintre care trei i-au avut în prim-plan pe juniorii Valentin Țicu (minutul 44), Ianis Stoica (60 și 84) și Ștefan Ștefanovici (80).

Țicu a șutat puțin peste buturi, Stoica – după două curse debordante – a trimis spre poartă, dar goal-keeper-ul din repriza secundă, Murat Hocaoğlu, a deviat balonul cu vârful degetelor, apoi a avut noroc că, după ce a driblat trei adversari, fotbalistul în vârstă de 16 ani a trimis, și el, pe deasupra transversalei, iar reluarea debutantului de la Sporting Juniorul Vaslui, Ștefanovici, a fost parată cu brio. Nu au fost totuși singurele oportunități de a marca ale ploieștenilor, Cătălin Ștefănescu (8) și Laurențiu Marinescu punându-l la încercare pe Özer, dar cel din urmă a avut intervenții oportune. În mitanul al doilea, ultimul venit, Derlin David Meza Colli (63), care a debutat deja, contrar așteptărilor, ba chiar s-a și remarcat, a avut o acțiune individuală pe partea dreaptă, l-a driblat pe Hocaoğlu, însă a intrat în unghi închis și nu a mai putut trimite spre poartă. În afara egalării scorului deschis de Cioinac, reușită a fotbalistului germano-turc Selcuk Alibaz (24), care a punctat elegant, la colțul lung, din lateral stânga, fără replică pentru moldoveanul de peste Prut, Cristian Apostolachi, adversarii Petrolului au mai avut, și ei, posibilitatea de a marca, prin azero-turcul Tuğrul Erlat (43), Sercan Yıldırım (71) și Turğut Dogan (86), la ocaziile ultimilor doi, revenitul la Petrolul, Raul Avram, având intervenții excelente!

Iată care au fost și formațiile aliniate de Flavius Stoican și, respectiv, Cüneyt Dumlupınar: Apostolachi – Bărboianu, Walace, Sîrghi (a jucat cu o mască, după o operație suferită în zona facială), Țicu – Cioinac, Mihăescu – Saim Tudor, Marinescu, Ștefănescu – Arnăutu, iar în mitanul secund, Avram – Zaharia, Racu, Manolache, Țicu (66 – Ștefanovici) – Cioinac, Meza Colli – Munteanu, Bratu, Stoica – Arnăutu (70 – Enache), pentru FC Petrolul, și Özer – Kutun, Acil, Okur, Sucsuz – Özbek, Efe – Yıldırım, Alibaz, Erat – Aras, mai intrând în repriza a doua: apărătorul  buturilor Hocaoğlu și jucătorii de câmp Civelek, Kurucuk, Sarigül, Tokmak, Pehlivan, Zengin, Stefan Silva, Javier Gonzalez, Șahin și Dogan, pentru Fatih Karagumruk.

La exact 24 de ore după debutul meciului de la Bolu, tot de la 17.00 (aceeași în România), deci, FC Petrolul va bifa și al doilea amical de pe tărâm turcesc, tot cu o echipă din Lig 1 (eșalonul secund) din țara gazdă și la fel nou-promovată, Menemen Belediyespor. De data aceasta urmează a se juca pe arena din Kızılcahamam, localitate în care petroliștii s-au cazat la hotelul „Patalya Thermal Resort”. Există speranțe mari că acest test s-ar putea să fie vizionat live pe FCP TV, fiind transmis online de la fața locului.

Foto: www.fcpetrolul.ro