Rezultatele acţiunilor poliţiştilor în Ploieşti, Câmpina, Comarnic, Drajna și Valea Călugărească

Redactia -

Rezultatele acţiunilor poliţiştilor în Ploieşti, Câmpina, Comarnic, Drajna și Valea Călugărească

Ieri, 8 noiembrie a.c., polițiștii prahoveni au continuat desfășurarea de acțiuni, fiind organizate 6 astfel de acțiuni, pe drumurile naționale din județ, în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașul Comarnic și în comunele Drajna și Valea Călugărească, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică prin reducerea numărului de fapte antisociale, atât sub aspect contravențional, cât și penal.

Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate peste 482 de persoane și au fost controlate 440 de autovehicule.

În vederea combaterii conducerii de autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive au fost efectuate peste 180 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

În total, au fost aplicate 236 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul circulației, dintre care, amintim 47 pentru neregulile depistate în cazul autovehiculelor de transport marfă, 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 11 bicicliștilor, dar și 6 pietonilor angajați în traversarea neregulamentară a drumului public.

Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 59.000 de lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic de către polițiștii rutieri, au fost reținute 6 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dar și pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept.

Pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/199.

Totodată, activitățile au beneficiat de spijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și de cel al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab, Ploiești.

Polițiștii prahoveni acționează permanent pentru pentru siguranța cetățenilor.