Risc de sănătate publică în centrul Ploieştiului

Daniel Dimache -

Risc de sănătate publică în centrul Ploieştiului
Primim de la cititori din ce în ce mai multe semnale privind grave probleme de salubritate în municipiul Ploieşti, generate de firma Rosal, dar şi de alte cauze.
Redăm, mai departe, mesajul unui cititor privind situaţia din zona centrală a municipiului şi fotografia trimisă de acesta, cu speranţa că autorităţile publice locale din Ploieşti vor lua măsuri: 
 
„Doresc să vă aduc în atenţie o situaţie existentă în centrul Ploieştiului, în speranţa că o veţi considera destul de importantă pentru a fi publicată. 
Este vorba despre munţi de deşeuri existenţi aproape perpetuu în curtea interioară a blocului B Est din Piaţa Victoriei, Nr. 5., în zona ultracentrală.
Menţionez că este o problemă existentă de ani de zile. Serviciile de salubritate vin din când în când şi curăţă zona, dar niciodată adecvat, iar situaţia aceasta se repetă odată la câteva zile. Din pozele pe care le-am inclus se pot vedea în spate nişte cuşti pentru ghene… goale. Din câte telefoane am dat, nimeni nu pare interesat de soluţionarea problemei. 
 
O mare parte a gunoaielor sunt generate şi de către restaurantele care activează în zonă, majoritatea neavând contracte de salubrizare adecvate volumului de deşeuri generate de acestea. 
 
Dacă reuşesc să fac şi pe întuneric o poză, o să vedeţi şi numărul consistent de rozătoare care escaladează nestingheriţi deşeurile.  
 
O altă precizare – după cum se vede din poze, fix deasupra zonei cu pricina locuiesc oameni. 
 
Link cu locaţia:
Mulţumesc!
Teodor Matiş”