Rivalitate sau prietenie între „U” Cluj și Steaua? Sau o explicatie de ce nu a bătut-o Petrolul pe echipa lui Gigi Becali, în sezonul trecut?

Redactia -

Rivalitate sau prietenie între „U” Cluj și Steaua? Sau o explicatie de ce nu a bătut-o Petrolul pe echipa lui Gigi Becali, în sezonul trecut?

Cât a fost acționar majoritar la societatea care deține licența de joc în Liga I a Universității Cluj, până să plece la SC FC Petrolul, în vara anului 2012, despre Florian Walter (foto, în stânga; Facebook), ex-președinte al consiliului de administrație și sponsor al clubului găzarilor, se spunea că, în baza prieteniei cu Gigi Becali, patronul „roș-albaștrilor”, nu o va deranja vreodată, într-un meci de fotbal, pe actuala șefă de pluton a ierarhiei primului eșalon fotbalistic. La fel s-a întâmplat, de altfel, și la Ploiești, Steaua câștigând 4 puncte din 6 posibile în dauna ‘lupilor”, în sezonul precedent. Oricum, mai rezonabil decât „șepcile roșii” care au 0 pe coloana punctelor la întâlnirile directe. Recent, s-a remarcat, în a doua restanță disputată de Pintilii și coechipierii lui, luna trecută, că „U” nu a rezistat decât o repriză. Adică, mult mai puțin decât în fața Astrei Giurgiu, în etapa a XXI-a, când a reușit, luptând „la baionetă”, să securizeze până la final avantajul de un gol luat pe „Cluj Arena” după reușita lui Valentin Lemnaru încă din minutul 9! Cum, indiferent că o partidă a fost în deplasare, iar alta – acasă, între Steaua și Astra sunt patru puncte, în prezent, de la un 0-3 al lui „U”, în „Ghnecea”, la un 1-0, pe teren propriu, e distanță totuși cam mare!

O explicație, alții ar zice… speculație, ar fi relația de prietenie între Florian Walter și familia Anamaria și Laurențiu Reghecampf (foto, mijloc, respectiv dreapta: Facebook), demonstrată și de o fotografie postată pe o rețea de socializare de către soția antrenorului bucureștenilor, la puțină vreme după derbiul cu Dinamo. Nu e un secret că impresara a fost și președinte executiv la Universitatea Cluj, atunci când Walter a plecat la Ploiești, lăsând clubul „alb-negrilor”pe mâna omului de încredere al său, Ioan Mărginean, de la care l-a și recuperat vara trecută, redevenind acționar majoritar. Însă, în condițiile în care Florian Walter reprezintă o echipă, iar Laurențiu Reghecampf – pe o alta, adversară, afișarea împreună dă naștere la semne de întrebare, orice ar fi, și oferă, volens-nolens, și răspunsuri fără echivoc. Până la finele sezonului, Universitatea Cluj și Steaua se vor mai întâlni pe teren încă o dată, în acest mini-retur, când bucureștenii vor evolua în deplasare. Mai există și… indirectele, care ar fi interesant de urmărit! Altfel, este foarte bine că fostul petrolist arată OK, dovedind că a trecut peste problemele grave de sănătate făcute public nu cu mult timp în urmă!