RO-ALERT prezenţă urs. Prahova, în topul judeţelor în care s-au transmis cele mai multe avertizări

Redactia -

RO-ALERT prezenţă urs. Prahova, în topul judeţelor în care s-au transmis cele mai multe avertizări

Peste 1.500 de persoane au fost asistate medical de echipajele SMURD în ultimele 24 de ore, salvatorii fiind solicitaţi să intervină la 1.853 de situaţii de urgenţă, informează, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Conform sursei citate, echipajele de stingere au acţionat pentru localizarea şi lichidarea celor 111 incendii, iar echipajele SMURD au intervenit la 1.544 solicitări de sprijin pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Din totalul incendiilor produse la nivel naţional, 66 de intervenţii au fost la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri), suprafaţa afectată însumând aproximativ 130 ha.

De asemenea, pompierii au gestionat 192 de situaţii destinate protecţiei comunităţilor, iar echipajele operative de descarcerare şi prim-ajutor au acţionat în şase cazuri pentru extragerea victimelor rămase blocate în autoturismele avariate.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise 21 de mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenţei urşilor în proximitatea comunităţilor, în judeţele Bacău (1), Braşov (4), Covasna (1), Harghita (4), Mureş (3), Neamţ (2), Prahova (3), Sibiu (1) şi Vâlcea (2).

Pe lângă aceste situaţii, pompierii au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin activităţi specifice din zona de frontieră. Luni, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, IGSU a angrenat 152 de pompieri şi 70 de mijloace tehnice.